Πολιτικό λάθος του Πολάκη, αλλά λέω «όχι» στη διαγραφή του από το κόμμα δηλώνει ο Κατρούγκαλος

«Σωστή η απόφαση του Τσίπρα να θέσει τον Πολάκη εκτός ψηφοδελτίων», αλλά «δεν νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσει στην διαγραφή του κυρίου Πολάκη», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Αντίθετος με τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, θέτοντας -στην ουσία- νέο θέμα ενόψει της αυριανής πολιτικής γραμματείας.

Ο πρώην υπουργός δήλωσε στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ ότι ο Παύλος Πολάκης υπέπεσε σε πολιτικό λάθος, αλλά δεν συμφωνεί με τη διαγραφή του από το κόμμα, πλέκοντας μάλιστα το εγκώμιο του Κρητικού πολιτικού για τις αποκαλύψεις στις οποίες έχει προβεί.

Μάλιστα, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι οι κινήσεις του Παύλου Πολάκη δεν αντιβαίνουν στις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ό,τι και να πιστεύουμε, δεν μπορούμε να θέτουμε μια προσωπική ατζέντα αντί για τη συνολική που θέτει το κόμμα μας και δεν μπορεί να τη θέτουμε και με τον τρόπο που μπήκε. Νομίζω επομένως ότι η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, να θέσει εκτός ψηφοδελτίων τον Παύλο, είναι σωστή. Αντιλαμβάνομαι από την άλλη πλευρά ότι ο ίδιος βλέπει διαφορετικά τα πράγματα», τόνισε αρχικά.

Όσον αφορά στα μηνύματα μιας μερίδας της κοινωνίας που λειτουργεί υποστηρικτικά στην ανάρτηση και τα πιστεύω του κυρίου Πολάκη, ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε πως: «Ο λόγος είναι προφανής. Έχει αναδείξει πάρα πολλά σκάνδαλα διαφθοράς του κυβερνητικού συστήματος ο κύριος Πολάκης και επίσης – μολονότι το έχει κάνει με έναν τρόπο που προφανώς δεν είναι δικός μου, άλλο ύφος έχουμε – υπάρχουν πολλοί από τους συμπολίτες μας που μπροστά σε αυτή την συσσώρευση σκανδάλων, θέλουν κάποιος να τα πει, όπως τα λέει ο Παύλος. Και να προσθέσω και επιπλέον ότι εγώ αντιλαμβάνομαι και ότι μπορεί να αισθάνεται πικρία ο ίδιος ο κύριος Πολάκης. Υπάρχει όμως μια ηθική της αριστεράς. Να σας θυμίσω τον Πλουμπίδη, τον λέγανε καταδότη και δεν σκέφτηκε ποτέ να διαφοροποιηθεί.

Αναφερόμενος στην ενδεχόμενη διαγραφή του Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: 

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσει στην διαγραφή του κυρίου Πολάκη. Αυτά τα οποία κάνει ο Παύλος δεν απάγουν κάποιοι ηθική απαξία στο πρόσωπό του. Είναι κατά τη γνώμη μου, μεγάλο πολιτικό σφάλμα, αλλά δεν δείχνουν διαφθορά, δεν δείχνουν κάποια έκθεση, κάποια σύγκρουση με τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά και η στοχοποίηση προσώπων είναι απόλυτα λανθασμένη. Δεν μιλάμε ποτέ ατομικά. Και να σας πω την αλήθεια και αρκετούς από τους δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας τους γνωρίζω και προσωπικά και τους σέβομαι. Δεν ξέρω πώς σκέφτηκαν, θα διαβάσω την απόφαση, αλλά έτερον εκάτερον».
 

Πηγή: skai.gr