Και η ηγεσία της δικαιοσύνης δίδει μισό μισθό για το σύστημα υγείας

της Ιωάννας Μάνδρου

Παράδειγμα προς μίμηση για κρατικούς λειτουργούς και θεσμικούς αξιωματούχους, αποτελεί η απόφαση της ηγεσίας της δικαιοσύνης να καταθέσουν το ήμισυ του μισθού τους στον ειδικό λογαριασμό για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας, οι τρείς πρόεδροι των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και αντεισαγγελείς του ανωτάτου δικαστηρίου.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, οι πρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανάσιος Ράντος, του Αρείου Πάγου Ιωςήφ Τσαλαγανίδης, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς καθώς και αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου θα καταθέσουν για δύο μήνες το μισό του μισθού τους για την αντιμετώπιση της τεράστιας δαπάνης που απαιτείται για την πανδημία.

Η ανταπόκριση της ηγεσίας της δικαιοσύνης στο χθεσινό μήνυμα του πρωθυπουργού, αποτελεί την αρχή να ακολουθήσουν κι άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι το παράδειγμα της ηγεσίας της δικαιοσύνης.

Θετική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, ότι από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, πέραν του ίδιου του Εισαγγελέα Βασίλειου Πλιώτα υπέρ της απόδοσης του μισού τους μισθού τάχθηκε και η  πλειοψηφία των αντεισαγγελέων του ανωτάτου δικαστηρίου.

Παράλληλα οι δικαστικές ενώσεις από όλους τους κλάδους της δικαιοσύνης προσέφεραν στον ειδικό λογαριασμό το ποσό των 30 χιλιάδων ευρώ από τα ταμεία τους.
 

Πηγή: skai.gr