Γεωργιάδης: Τσίπρας και Πολάκης μπορεί να χρηματίστηκαν από πολυεθνικές φαρμάκων

Tης Ναντίν Χαρδαλιά

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του υπουργού Αναπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, που αφήνεις σαφείς αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα και Παύλο Πολλάκη, ότι μπορεί να χρηματίστηκαν από πολυεθνικές για τον νόμο που έφεραν επί διακυβενρησεως ΣΥΡΙΖΑ για την τιμολόγηση φαρμάκων.

«Θα μπορούσε να αποτελεί προϊόν διαφθοράς καλό είναι κάποτε να μας το εξηγήσουν», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ που εδώ και μέρες του ζητά να απαντήσει για τη δήλωσή του στο ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης (RSI).

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γεωργιάδη στην Βουλή έχει ως εξής: 

«Εδώ και μέρες ο κύριος Τσίπρας με καλεί δημοσίως να αποκαλυψω για ποιους πιστεύω ότι πιθανόν να χρηματίστηκαν από φαρμακευτικές εταιρείες.Εγώ δεν απαντούσα τόσες μέρες γιατί δεν είναι σωστό να κάνουμε πολιτική με εικασίες.Αλλά αφού επανέρχεται εκ νέου και θεωρεί τη γνώμη μου τόσο σημαντική, αναγκάζομαι να το πω. Θεωρώ λοιπόν ότι πράγματι μπορεί να χρηματίστηκε ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Πολάκης για το νόμο που έφεραν για τις πολυεθνικές και την τιμολόγηση φαρμάκων. Θα μπορούσε να αποτελεί προϊόν διαφθοράς καλό είναι κάποτε να μας το εξηγήσουν.»