Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: Αυτή είναι ολόκληρη η δήλωση μου για την Novartis (Video)

Για απομόνωση της δήλωσης του για την Novartis κάνει λόγο με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. 

Σε ντοκιμαντέρ τη ελβετικής τηλεόρασης ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγορήθηκε ότι είπε πως η φαρμακευτική εταιρεία μπορεί να χρημάτισε γιατρούς και πολιτικούς αλλά έκανε και καλό. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξήγησε ακριβώς τι συνέβη στην συνέντευξη με την δημοσιογράφο από την Ελβετία. 

«Με ρωτάει λοιπόν γιατί βάλαμε τα φάρμακα της Novartis στο σύστημα επί της υπουργίας μου. Της εξηγώ λοιπόν, όπως έχω εξηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες φορές σε συνεντεύξεις μου. Τι πράγμα; Ότι επί της δικής μου υπουργίας λόγω του νόμου για το claw back που είχα ψηφίσει δεν μπορούσε να αυξηθεί η φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα. Και άρα όσο καινούργια φάρμακα κι αν βάζαμε μίας εταιρείας μέσα στο σύστημα δεν μπορούσε η εταιρεία να κερδίσει περισσότερα χρήματα διότι ο προϋπολογισμός ήταν κλειστός. Ήταν κλειδωμένος», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Και συνέχισε: «Αφού της εξήγησα όλο αυτό το μηχανισμό και το γιατί η συγκεκριμένη απόφαση οδηγούσε στο να μην παίρνει η Novartis περισσότερα χρήματα -άρα όλη η κατηγορία ότι λαδωθήκαμε για να βάλουμε τα φάρμακα της Novartis είναι μία ανοησία- τελειώνει η κουβέντα μας ως εξής: ‘’Έτσι λοιπόν με την απόφαση μου αυτή όλα τα καινοτόμα φάρμακα εισήχθησαν στο σύστημα χωρίς επιπλέον χρήματα. Και δείτε τι κάνει τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εφάρμοσαν το νόμο μου και μέχρι τώρα βάζουν τα νέα φάρμακα και της Novartis στο σύστημα με το δικό μου νόμο για το claw back. Δεν τον άλλαξαν καν. Δεν ήταν λοιπόν μία απόφαση δωροδοκίας, ήταν μία καλή απόφαση η οποία έσωσε ανθρώπινες ζωές. Και θα πρέπει να καταλάβετε ότι εταιρείες όπως η Novartis μπορεί να δίνουν χρήματα σε πολιτικούς ή σε γιατρούς ή δεν ξέρω εγώ σε ποιους, επίσης όμως σώζουν και ζωές’’».

Πηγή: skai.gr