Γεννηματά στον ΣΚΑΪ: Η Τουρκία περνά από τις λεκτικές προκλήσεις σε παράνομες ενέργειες

«Η Τουρκία περνά από τις λεκτικές προκλήσεις σε παράνομες ενέργειες. Η χώρα μας δεν έχει παρά να δείξει αποφασιστικότητα, αρραγές μέτωπο στο εσωτερικό» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε εφ' όλης της συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ.

«Ζητώ εδώ και μήνες Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για να χαράξουμε τις δικές μας κόκκινες γραμμές και να στείλουμε στον ελληνικό λαό μήνυμα ομοψυχίας και προς Ευρώπη και διεθνώς τι η χώρα μας είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δίκαιά της… Μόνο να προσφέρει έχει στην υπεράσπιση δικαίων μας. Έχει την ευθύνη ο Μητσοτάκης να δείξει την αποφασιστικότητα της χώρας» σημείωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά «πρέπει να ενισχύσουμε τις συμμαχίες μας και στην ΕΕ και διεθνώς και με τις όμορες χώρες προσπάθειες για συμφωνίες Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Περιμένω Μητσοτάκη να δω να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να δείξει την αποφασιστικότητα της χώρας μας». 

Κορωνοϊός: Επαγρύπνηση
 
Για τον κορωνοϊό, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «υγειονομικά πήγαμε καλά και πρέπει να συνεχίσουμε. Ας μη χαλαρώσουμε και πάμε από το ένα άκρο στο άλλο, ακούω κανείς δεν χρησιμοποιεί μάσκες, να διατηρήσουμε την υγειονομική προσπάθεια σε υψηλό επίπεδο».

«Το δικό μου μήνυμα είναι μη χαλαρώνουμε. Να συνεχίσουμε λαμβάνουμε μέτρα προστασίας» επισήμανε. 

Οικονομία: Άτολμες οι κυβερνητικές προτάσεις

Για την οικονομία η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι «δουλεύουμε ήδη για το σχέδιο της Νέας Αλλαγής ανάκαμψης δηλαδή της ελληνικής οικονομίας που πρέπει στηριχθεί σε νέο παραγωγικό μοντέλο». 

Χαρακτήρισε τα κυβερνητικά μέτρα για την ενίσχυση επιχειρήσεων και εργαζομένων, ειδικά στον τουρισμό, ως άτολμα

«Εξαντλούνται τα μέτρα στις πορτοκαλάδες και τους καφέδες. Η μείωση του ΦΠΑ αφήνει έξω ακόμη και το κρασί  Αν δεν στηρίξουμε φέτος τον τουρισμό και σώσουμε ό,τι σώζεται η ύφεση θα είναι τεράστια» προειδοποίησε ζητώντας μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και στο 6%.

«Εμείς είπαμε μηδενική προκαταβολή φόρου σε επιχειρήσεις που πλήττονται και 50% μείωση στους άλλους».

Επίσης, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε χρειάζεται μεγαλύτερη πίεση προς τις τράπεζες.

Σχολίασε ότι πέρα από την απόφαση Κομισιόν σημασία να παρθεί  η απόφαση και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. «Να δώσει τη μάχη ο Μητσοτάκης για να εγκριθεί το πακέτο σύντομα χωρίς περικοπές και αστερίσκους και για την Ελλάδα». 

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις για ενισχυμένη εποπτεία στην Ελλάδα δήλωσε ότι «πρέπει να προλάβουμε γι' αυτό ο πρωθυπουργός να δώσει τη μάχη. Είμαστε σε ενισχυμένη εποπτεία λόγω ΣΥΡΙΖΑ… Να μην έχουμε σκιώδη μνημόνια, και δεσμεύσεις από το παράθυρο. Πρέπει να το αποφύγουμε οπωσδήποτε» προειδοποίησε. 
 
«Το κοινοτικό πακέτο δεν πρέπει να πάει χαμένη για να κλείσουν τρύπες προϋπολογισμού ή πελατειακές λογικές» τόνισε. 

Πρόωρες εκλογές – Συνεργασίες

Όπως ανέφερε η κ. Γεννηματά, «το να μιλά κανείς για πρόωρες εκλογές αυτή τη στιγμή είναι απολύτως τυχοδιωκτικό. Δεν μπορώ καν να σκεφτώ την εικόνα των εκλογών με ανθρώπους να κρατούν στην ουρά αποστάσεις με μάσκα και γάντια. Αυτά δεν είναι σοβαρά». Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, έχει νωπή εντολή καλά θα κάνει να ασχοληθεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση  
 
Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σχολίασε ότι «δεν έχω δει κανέναν από κόμμα μου να καλλιεργεί τέτοιο σενάριο». 

«Δεν έχουμε κλείσει την πόρτα του διαλόγου σε κανένα κόμμα, αλλά εμείς έχουμε χαράξει μια αυτόνομη πορεία. Δεν είναι εμμονή… Δεν μας ενδιαφέρουν οι ίσες αποστάσεις, έχει ουσία και περιεχόμενο η στάση μας. Έχουμε διαφορετική πρόταση για τη χώρα κι από ΝΔ κι από ΣΥΡΙΖΑ, κι αυτό ενοχλεί τον δήθεν δικομματισμό». 

Πηγή: skai.gr