Επανεκλογή Παυλόπουλου ζητεί ο Τσίπρας - Πέτσας: Είναι κολλημένος στο χθες

Την επίσπευση της επανεκλογής του Προκόπη Παυλόπουλου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής, κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «αλλοπρόσαλλες κινήσεις ως προς το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας» και τον καλεί «να αφήσει τα “προεδρικά καλλιστεία”», ενώ αντίθετα πλέκει το εγκώμιο του Προκόπη Παυλόπουλου, «ο οποίος», όπως λέει, «αν και προέρχεται από διαφορετική πολιτική οικογένεια, είναι ένας πρόεδρος που ενώνει αντί να διχάζει».

Ο κ. Τσίπρας ζητεί επίσης την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, για να συμφωνηθούν οι βασικές γραμμές της εθνικής στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία, σημειώνοντας πως «το αρραγές μέτωπο και η εθνική στρατηγική είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση εθνικών απειλών και κινδύνων».

Πέτσας: Κολλημμένος στο χθες ο Τσίπρας

«Ο κ. Τσίπρας -και με την τελευταία του συνέντευξη- αποδεικνύει ότι παραμένει κολλημένος στο χθες«, απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Αναφορικά με την πρότασή του για ενημέρωση των πολιτικών Αρχηγών, παραβιάζει ανοιχτές θύρες, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα τους ενημερώσει για τα εθνικά θέματα και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ. Το αύριο δεν μπορεί να περιμένει τον κ. Τσίπρα. Ούτε η Ελλάδα. Όλοι μαζί, ενωμένοι, προχωράμε μπροστά για να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Πηγή: skai.gr