Δευτερολογία Τσίπρα: Πώς γίνεται να είστε μόνος απέναντι σε όλους τους υπόλοιπους και στο μέσο πολίτη;

Να παραδεχτεί την «αποτυχία» του κάλεσε τον πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας στο ξεκίνημα της δευτερολογίας του στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι απέδωσε στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης «από έναν αρνητικό -ισμό», αναφέροντας ότι είπε πως ο ίδιος πάσχει από "μηδενισμό", η κ. Γεννηματά από "μαξιμαλισμό", ο κ. Κουτσούμπας από "αρνητισμό" και ο κ. Βαρουφάκης από "σουρεαλισμό". «Ο μόνος που έχει θετικό "ισμό" είστε εσείς» είπε, αναφερόμενος στον "ρεαλισμό".

«Πώς γίνεται να είστε μόνος απέναντι σε όλους τους υπόλοιπους και στην κοινή λογική και στο μέσο πολίτη ανεξάρτητα με το τι έχει ψηφίσει;», διερωτήθηκε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να σχολιάσει τις "αποδόσεις" της κυβέρνησης και "τον δείκτη εμπιστοσύνης" των πολιτών που όπως είπε, στην πρώτη φάση της πανδημίας «βγήκαμε όλοι με ένα πολύ θετικό πρόσημο» και κατάφερε «να το σπαταλήσει σε πέντε μήνες» σπάζοντας, τα «αρνητικά ρεκόρ».

«Ειλικρινά, θα ήταν πολύ πιο εύστοχο, πιο έξυπνο, αν η στάση σας ήταν το αυτονόητο ότι "μας ξεπέρασε η πραγματικότητα"» τόνισε, και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απευθυνθεί στους συμπολίτες του, λέγοντας ότι "αποτύχαμε, κάναμε λάθος" και ότι θα έπρεπε να είχαν επιλέξει "άλλη στρατηγική, άλλο σχέδιο" με "γενναιότητα" παραπέμποντας σε αντίστοιχη παραδοχή της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγγελα Μέρκελ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ