Δένδιας - Παναγιωτόπουλος για Έβρο: Δεν αλλάζουν τα σύνορα - Θα γίνει ο φράχτης

Το ζήτημα του Έβρου βρίσκεται στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Τα κόμματα ενημέρωσαν αναλυτικά οι συναρμόδιοι υπουργοί Νίκος Παναγιωτόπουλος και Νίκος Δένδιας.

«Τα σύνορα της Ελλάδας είναι σαφώς οριοθετημένα και απαράλλακτα. Δεν αλλάζουν, δεν μετακινούνται, όπως αλλάζει και μετακινείται διαχρονικά στη διάρκεια δεκαετιών η κοίτη του Έβρου ποταμού», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι θα κατασκευαστεί καθώς αυτή είναι η εκφρασμένη βούληση της κυβέρνησης. Πρόσθεσε επίσης ότι τέτοια θέματα, δεν προσφέρονται για μικροπολιτικές κόντρες και σπέκουλα και ποτέ δεν υπήρξε κατάληψη ελληνικού εδάφους.

«Αυτού του είδους τα ευαίσθητα εθνικά θέματα εκτιμώ ότι δεν προσφέρονται για ασκήσεις ευτελούς αντιπολίτευσης, μάλιστα με όρους σπέκουλας. Ουδέποτε κατελήφθη λοιπόν ελληνικό έδαφος από τουρκικές δυνάμεις».

Στο ίδιο ύφος ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μίλησε για το χρονικό των όσων συνέβησαν στον Έβρο και εξήγησε στα κόμματα για ποιο λόγο η Αθήνα επέδωσε δυο διαβήματα στην Άγκυρα.

«Αναφορές σε δήθεν κατάληψη -υπογραμμίζω τη λέξη, εθνικού εδάφους που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και αναπαρήχθησαν και σε έντυπα του ξένου Τύπου είναι ψευδείς ειδήσεις οι οποίες δεν πρέπει να αναπαράγονται», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Δένδιας, άφησε αιχμές για την αντιπολίτευση πως αξιοποίησε ψευδείς ειδήσεις για μικροπολιτικούς λόγους.

«Τα εθνικά ζητήματα δεν θα πρέπει να τυγχάνουν εκμετάλλευσης και ιδίως κομματικής ή ακόμη χειρότερα μικροκομματικής εκμετάλλευσης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr