Αντικατάσταση Μανώλη

Εξελίξεις λίγο πριν από τη συνεδρίαση στη Βουλή της τροπολογίας που προβλέπει την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ, καθώς η κυβέρνηση προχώρησε στην αντικατάσταση από το Α' θερινό τμήματ ης Βουλής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Μανώλη, από το βουλευτή Ηλείας, Γιώργο Κοντογιάννη.

Ο Γιάννης Μανώλης είχε ενημερώσει νωρίτερα τα όργανα του κόμματος ότι διαφωνεί με την τροπολογία και δεν προτίθεται να την ψηφίσει, όποιο και εάν είναι το κόστος. Παράλληλα ο κ. Μανώλης διαβεβαίωσε ότι δε θα αντιδράσει σε περίπτωση που αντικατασταθεί, τόνισε ωστόσο ότι δε ζήτησε ο ίδιος την αντικατάστασή του.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος,
Ο υπουργός Οικονομίας,
• • Αισιόδοξος ο υπουργός Οικονομίας • src=/upload_files/Image/Grafika
Από την πλευρά της η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχολίασε ότι οι εργασιακές σχέσεις μπαίνουν στο γύψο με μία  τροπολογία την οποία κατέθεσε αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση στη Βουλή και η οποία παραβιάζει το Σύνταγμα, παραβιάζει ομόφωνα ψηφισμένους νόμους, τον Κοινωνικό Χάρτη της Ευρώπης και τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας.

Να αποσυρθεί η νέα αντεργατική τροπολογία για τις πρώην ΔΕΚΟ. Αποτελεί τη χαριστική βολή, σε όποιο δικαίωμα απέμεινε στους εργαζόμενους μετά την υλοποίηση της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Επιστολή ΓΣΕΕ. Η επίμαχη τροπολογία απασχόλησε μεταξύ άλλων την ευρεία σύσκεψη της ΓΣΕΕ μετά το τέλος της οποίας ο πρόεδρός της Γιάννης Παναγόπουλος, σημείωσε ότι ο υπουργός Οικονομίας συμπεριφέρεται σαν τον πατροκτόνο που αφού έχει σκοτώσει τους γονείς του, ζητάει επιείκεια στο το δικαστήριο επειδή είναι ορφανός.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΔΑΚΕ, Φίλιππος Ταυρής, κάλεσε τους εργαζόμενους να μην εφαρμόσουν το νόμο ακόμα και εάν ψηφιστεί, καθώς είναι ενάντια στα συμφέροντά τους.

Με επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομίας και Απασχόλησης, η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει τις διατάξεις της τροπολογίας – προσθήκης ευθέως αντισυνταγματικές, προειδοποιεί για ανεξέλεγκτες κοινωνικές εκρήξεις και ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την επονείδιστη τροπολογία για τις ΔΕΚΟ.

Ο ΗΣΑΠ. Ακινητοποιημένος για 24 ώρες θα μείνει ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος την Τετάρτη, ενώ οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη δύο στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, αντιδρώντας στην τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας, για τις ΔΕΚΟ.

Πηγή: skai.gr