Αναμένονται στοιχεία για Siemens

Στοιχεία από λογαριασμούς προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Siemens αναμένει από την Ελλάδα και την Κύπρο ο τέταρτος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, άνοιξαν οι λογαριασμοί της εταιρίας του επιχειρηματία Βασίλη Τυρογαλά σε τράπεζες στην Λευκωσία.

Από την άρση του τραπεζικού απορρήτου επιβεβαιώθηκε ότι σε αυτούς τους λογαριασμούς κατατέθηκε περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ από τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Την ίδια ώρα, δύο στελέχη της μητρικής Siemens κατέδειξαν τον πρώην διευθυντή του τμήματος τηλεπικοινωνιών της Siemens Ελλάς Πρόδρομο Μαυρίδη ως παραλήπτη ποσών από τα μαύρα ταμεία.

Καταθέτοντας ενώπιον του Ορκωτού Εφετείου του Μονάχου ο Άλμπρεχτ Σέφερ, πρώην νομικός σύμβουλος της μητρικής Siemens, είπε ότι το 2005 πρότεινε να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του Μαυρίδη για υπεξαίρεση, πρόταση η οποία δεν έγινε αποδεκτή.

Άλλο ένα στέλεχος της μητρικής εταιρίας ο Γκίντερ Μπροϊνιγκερ κατέθεσε στο δικαστήριο ότι είχε δώσει στον Πρόδρομο Μαυρίδη χρήματα τη μια φορά χέρι με χέρι και την άλλη μέσω των μαύρων ταμείων.
Πηγή: skai.gr