Πιεστικό το πρόβλημα των λαθρομεταναστών

"Η παράνομη μετανάστευση είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα σήμερα που αντιμετωπίζει η ΕΕ. Για τη χώρα μας, που λόγο της γεωγραφικής της θέσης, είναι πύλη εισόδου μεγάλου αριθμού τέτοιων μεταναστών, το πρόβλημα είναι ακόμη πιο πιεστικό", δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, κατά την επίσκεψη του στο κέντρο προσφύγων στο Βαθύ της Σάμου.

Η Ελλάδα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής, σηκώνει μέχρι σήμερα μόνη της ένα τεράστιο βάρος και για τον λόγο αυτό έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες αφορούν, μεταξύ άλλων, στη σύσταση ευρωπαϊκής δύναμης ακτοφυλακής για την από κοινού φύλαξη των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων της Ένωσης.

"Η ιστορία και ο πολιτισμός μας, μας επιβάλλουν να παρέχουμε φιλόξενο καταφύγιο σε απελπισμένους ανθρώπους που μέχρι την επαναπροώθησή τους ή την εξέταση της αίτησης παροχής ασύλου χρειάζονται φροντίδα, στήριξη, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης", πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα νέα πρότυπα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, παράνομων μεταναστών στη Σάμο και στον Έβρο, καθώς και στο ειδικό κέντρο για τους ανηλίκους στην Αμυγδαλέζα, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι "αναδεικνύουν τη νέα σύγχρονη ανθρωποκεντρική μεταναστευτική πολιτική που ακολουθούμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια".
Πηγή: skai.gr