Μεταξύ μας... Μεταξάς

Μία νέα επιχειρηματική δραστηριότητα του Νίκου Μεταξά, μηχανικού του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Μετά τις αποκαλύψεις του ΣΚΑΪ για την απευθείας ανάθεση από το υπουργείο στο Νίκο Μεταξά δύο έργων του υπουργείου την περίοδο 2005 – 2007, ύψους 190.000 ευρώ, αποκαλύπτεται και νέα συνεργασία της οικογένειας Μεταξά με το ΥΠΕΧΩΔΕ, μέσω της εταιρίας Κτηματολόγιο ΑΕ.

Η εταιρία τον Απρίλιο του 2008 μίσθωσε ακίνητο ιδιοκτησίας της οικογένειας Μεταξά, στην Ανάβυσσο, για τη λειτουργία του τοπικού κτηματολογικού γραφείου, έναντι 2.000 ευρώ μηνιαίως.

Και όλα αυτά όταν ο Γιώργος Σουφλιάς, μετά τις αποκαλύψεις τους ΣΚΑΪ για την αυθαίρετη εξοχική κατοικία του στην Ανάβυσσο, δήλωνε ότι θα στραφεί εναντίον του κ. Μεταξά, από τον οποίο θα ζητήσει να καταβάλει όλα τα πρόστιμα που τυχόν θα επιβληθούν, καθώς και οποιαδήποτε άλλη οικονομική ζημία προκύψει.

Η Κτηματολόγιο ΑΕ σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι η μίσθωση του ακινήτου του κ. Μεταξά ήταν νόμιμη, αφού ήταν αποτέλεσμα ομόφωνης απόφασης της αρμόδιας επιτροπής.

Πάντως, χαρακτηριστική ήταν η αμηχανία του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ στην ερώτηση δημοσιογράφου και ενώ τα μικρόφωνα ήταν ανοικτά:

Λες να έχω κάνει τέτοια δουλειά; Εάν έχει γίνει, να καταργηθεί, να μην πει τίποτα (ο Μεταξάς), θα το εξετάσουμε εμείς, θα ενημερωθούμε και θα σας πούμε δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σουφλιάς.
Πηγή: skai.gr