Κ. Σουφλιά, δεν ακούτε;

Εμμονή φαίνεται ότι έχει γίνει στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά το να επιτίθεται στο ΣΚΑΪ κάθε φορά που φέρνει στο φως της δημοσιότητας νέες αποκαλύψεις σχετικά με την αυθαίρετη εξοχική κατοικία του,  στην Ανάβυσσο.

Αυτή τη φορά κόκκινο πανί για τον υπουργό αποτέλεσε η απάντησή του σε 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση σχετικά με την αυθαίρετη εξοχική κατοικία του, από την οποία προέκυπτε ότι ο κ. Σουφλιάς είχε επιστρατεύσει το Κεντρικό Συμβούλιο Χωροταξίας και τη Διεύθυνση Κτιριοδοτικού Κανονισμού (και οι δύο υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ) για τη νομιμοποίηση της αυθαίρετης κατοικίας του, κάτι το οποίο είχε αποκαλύψει ο ΣΚΑΪ.

• • Ο κ. Σουφλιάς κατηγόρησε το ΣΚΑΪ για έλλειψη δεοντολογίας, υποστηρίζοντας ότι ο σταθμός αποσιώπησε το γεγονός ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτοί οι οποίοι είχαν ζητήσει τις γνωμοδοτήσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξίας.

Απαντώντας στον κ. Σουφλιά, ο ΣΚΑΪ τονίζει πως εάν ο υπουργός έμπαινε στον κόπο να ακούσει τα δελτία ειδήσεων, θα διαπίστωνε ότι από την πρώτη στιγμή ο σταθμός ανέφερε ότι επρόκειτο για απάντηση σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με τα μαθήματα δεοντολογίας που επιχειρεί να παραδώσει ο κ. Σουφλιάς, ο ΣΚΑΪ τον καλεί να απαντήσει:

• Είναι δεοντολογικό ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ να χτίζει με οικοδομική άδεια που έχει λήξει;
• Είναι δεοντολογικό να χρησιμοποιεί τα όργανα του υπουργείου για την τακτοποίηση προσωπικών τους υποθέσεων;
• Είναι δεοντολογικό να ζητά γνωμοδότηση του Κεντρικού ΣΧΟΠ, όταν γνωρίζει ότι την υπόθεση διερευνά ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης;
Πηγή: skai.gr