Καλείται να δώσει εξηγήσεις

Εξηγήσεις στη Βουλή καλείται να δώσει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ τόσο για την αυθαίρετη κατοικία του στην Ανάβυσσο όσο και για τις απευθείας αναθέσεις στο μηχανικό Νίκο Μεταξά, που την κατασκευάζει.

Ερώτηση κατέθεσαν 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι μεταξύ άλλων ζητούν να μάθουν ποιες ήταν οι αποφάσεις και οι ενέργειες της αρμόδιας πολεοδομίας και γιατί δεν έχει επέμβει το σώμα ελεγκτών περιβάλλοντος.

Σε ανακοίνωσή του ο Γιώργος Σουφλιάς υποστηρίζει ότι δεν έχει αυθαίρετο σπίτι και θα περίμενε όπως λέει μεγαλύτερο σεβασμό από τους συναδέλφους του στο ΠΑΣΟΚ.

Νόμιμη η κατοικία του κ. Σουφλιά, νόμιμες και οι διαδικασίες ανάθεσης στον μηχανικό Νίκο Μεταξά υποστήριξε στο ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων
Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επιχειρεί να νομιμοποιήσει την εξοχική του κατοικία παρακάμπτοντας μάλιστα και το Συμβούλιο Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΣΧΟΠ).

Ο κ. Σουφλιάς επικαλείται, το άρθρο 22 του ΓΟΚ, περί αυθαιρέτων, παραγνωρίζοντας, ότι δεν μπορεί να τύχει εφαρμογής σε αυθαίρετα, τα οποία έχουν ανεγερθεί εντός προστατευόμενων περιοχών, όπου ισχύουν ειδικοί όροι δόμησης.

Όπως επισήμαναν στο \ΣΚΑΪ\, μηχανικοί που γνωρίζουν την πολεοδομική νομοθεσία, η δυνατότητα νομιμοποίησης αυθαίρετου, με διατάξεις και όρους που ίσχυαν κατά τον χρόνο έκδοσης της άδειας (και όχι αυτές που ισχύουν σήμερα), τροποποιήθηκε με τον Ν.3044 (άρθρο 8), που τις καθιστά ανενεργές στις περιπτώσεις αυθαιρέτων κτισμάτων, τα οποία έχουν ανεγερθεί εντός προστατευόμενων περιοχών, όπως, στην προκειμένη περίπτωση, είναι οι Ορεινοί Όγκοι της Λαυρεωτικής.
Πηγή: skai.gr