Δεν είναι δυνατή η συναίνεση

Για αντιπαραγωγική στάση των Σκοπίων έκανε λόγο την Πέμπτη η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη κατά την Άτυπη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας.

Η Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να συναινέσει για πρόσκληση των Σκοπίων από το ΝΑΤΟ πριν τη λύση της ονομασίας επισήμανε η κ. Μπακογιάννη.

Όπως είπε η ελληνίδα υπουργός, η διαπραγματεύσεις για το όνομα συνεχίζονται, ωστόσο η συμπεριφορά των Σκοπίων είναι αντιπαραγωγική και απέχει πολύ από το να ικανοποιεί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, μεταξύ των οποί

src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGdeiteolo1.png
• • • src=/upload_files/Image/Grafika
ων οι σχέσεις καλής γειτονίας και το περιεχόμενο των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Από την πλευρά της, η Κοντολίζα Ραις τόνισε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να προσκαλέσουν και τις τρεις υποψήφιες χώρες, Κροατία, Αλβανία και Σκόπια, ωστόσο πρόσθεσε ότι αν υπάρχει πρόβλημα μιας εξ αυτών με την Ελλάδα, ενθαρρύνουμε τα δύο μέρη να βρουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

O πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι ισχυρίστηκε ότι εάν η Ελλάδα πει όχι στην ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, αυτό θα σημαίνει και όχι προς τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Σλοβενία και προς όλες τις άλλες χώρες οι οποίες υποστηρίζουν την ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στη Συμμαχία.

Σημειώνεται ότι τα Σκόπια δημοσιεύουν την Πέμπτη πληρωμένες καταχωρήσεις σε μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικάνικες εφημερίδες, προωθώντας την ανάγκη ένταξης τους στην ευρωατλαντική συμμαχία.

Υπέρ της ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ τάχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας.

Πηγή: skai.gr