Μαθήματα συμπεριφοράς

Με το βλέμμα στραμμένο στη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές της, αναφορικά με τα συλλαλητήρια της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται η ΝΔ.

Τόσο ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης, όσο και οι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, στέλνουν μήνυμα του πρωθυπουργού, κυρίως στους βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας, να προσέξουν ιδιαίτερα τη συμπεριφορά τους, καθώς το κόμμα και η κυβέρνηση έχουν εκφράσει συγκεκριμένη άποψη για τα συλλαλητήρια.

Στελέχη, όπως ο κ. Βουλγαράκης, υπενθύμισαν ότι η συμπεριφορά των βουλευτών κρίνεται από ενέργειες τέτοιου είδους και καθορίζει και τη στάση του κόμματος.

Κομματικά και κυβερνητικά στελέχη, αν και αποφεύγουν να δηλώσουν ότι ενδεχόμενη συμμετοχή συνεπάγεται και πειθαρχικά μέτρα, αφήνουν να εννοηθεί ότι η απόφαση για απομόνωση τέτοιων βουλευτών και στελεχών είναι δεδομένη.

Εν τω μεταξύ, ο μητροπολίτης Θεσ/νίκης, Άνθιμος ο οποίος θα είναι ομιλητής σε ένα από τα δύο συλλαλητήρια, επεσήμανε ότι δεν θα έχει κομματικό χαρακτήρα η συγκέντρωση στο Παλέ Ντε Σπορ.

Υπογράμμισε μάλιστα πως "δεν έχουμε καμιά υποχρέωση να χαρίσουμε το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς".

Ομιλητές στη συγκέντρωση θα είναι επίσης ο Στέλιος Παπαθεμελής και ο Κώστας Ζουράρης.
Πηγή: skai.gr