Κλείσιμο

ΚΚΕ: Συλλαλητήριο για εξελίξεις σε Βαλκάνια

Συγκέντρωση στα Προπύλαια  και πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ και την πρεσβεία των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει  το ΚΚΕ, το Σάββατο 23/2, στις 12:00, με αφορμή τις σοβαρές εξελίξεις στα Βαλκάνια.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κάνει λόγο για επικίνδυνα σχέδια στην περιοχή των Βαλκανίων και εκτιμά ότι η νέα αλλαγή συνόρων ανάβει το φιτίλι για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, εθνικιστικές εξάρσεις και πολέμους. Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΚΕ εκτιμά ότι δεν είναι καθόλου άσχετη η προωθούμενη "λύση" στο ζήτημα της υπόθεσης της συνταγματικής ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Το ΚΚΕ καλεί την Κομμουνιστική Νεολαία σε επαγρύπνηση προκειμένου να μην αναγνωριστεί από την ελληνική κυβέρνηση η ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, το οποίο –όπως αναφέρει-, "δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ευρω-ΝΑΤΟϊκό προτεκτοράτο στα Βαλκάνια", αλλά και να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Παράλληλα, η ΚΝΕ, με πρωτοβουλία που πήρε ήδη σε διεθνές επίπεδο με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών, διοργανώνει Διεθνές Καραβάνι Αλληλεγγύης στα Βαλκάνια στις 3-6 Απρίλη.
Πηγή: skai.gr