Νέος πρόεδρος του ΣΥΝ ο Αλέξης Τσίπρας

Πρόεδρος του Συνασπισμού εξελέγη τη Κυριακή με συντριπτική πλειοψηφία ο 33χρονος Αλέξης Τσίπρας. Πρόκειται για τον νεότερο αρχηγό πολιτικού κόμματος στην ιστορία της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε ποσοστό 70.41% έναντι 28,67% που έλαβε ο Φώτης Κουβέλης.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 3 το μεσημέρι και το αποτέλεσμα έγινε γνωστό γύρω στις 4 το απόγευμα.

Σε σύνολο 1.196 ψήφων ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε 840 και ο Φώτης Κουβέλης 342. Τρία ήταν τα άκυρα ψηφοδέλτια και έντεκα τα λευκά.

Ο κ.Τσίπρας χαρακτήρισε την εκλογή του, εντολή ενότητας, αισιοδοξίας και αγώνα και ευχαρίστησε τον Φώτη Κουβέλη για τον πολιτικά πολιτισμένο αγώνα που έδωσαν.

Μήνυμα ενότητας ήταν και η δήλωση του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος αφού συνεχάρη το νικητή τόνισε ότι από αύριο θα είμαστε όλοι μαζί στον πολιτικό μας αγώνα.

Συγχαρητήριο μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα απέστειλε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης. Σου εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την πανηγυρική εκλογή σου στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο σου τόνισε ο κ. Ζαγορίτης.

Τηλεφωνική επικοινωνία με το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο συνεχάρη για την εκλογή του, είχε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συγχαρητήρια μας στον Αλέξη Τσίπρα, για την εκλογή του ως προέδρου του Συνασπισμού με την ελπίδα ότι, θα συμβάλει στον αγώνα του ελληνικού λαού εναντίον της κυβέρνησης Καραμανλή δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης. 

Η εκλογή του Αλέξη Τσίπρα είναι πολιτική επιλογή η οποία αψηφά τον ηλικιακό ρατσισμό και αποτελεί αφορμή για την ευρύτερη συμμετοχή των νέων ανθρώπων στα κοινά, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Παράλληλα, ο δήμαρχος τόνισε εύχομαι, με τις πολιτικές του επιλογές, να επιβεβαιώσει τις ελπίδες των ψηφοφόρων του Συνασπισμού, αλλά και του πολιτικού κόσμου γενικότερα, για τη διατύπωση μιας ουσιαστικής πολιτικής πρότασης, που θα συμβάλει στην αναβάθμιση και την ενίσχυση του πολιτικού διαλόγου.

Πηγή: skai.gr