Ο ΣΥΝ εκλέγει πρόεδρο

Με της ομιλίες των υποψήφιων προέδρων ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της τρίτης ημέρας του συνεδρίου του Συνασπισμού.

Έμφαση στην ανάγκη ανανέωσης του Συνασπισμού έδωσε στην ομιλία του ο Φώτης Κουβέλης τονίζοντας ότι στη σημερινή εποχή η αριστερά θα είναι νεκρή αν μείνει στο επίπεδο των καταγγελιών και της κατάρας.

Παράλληλα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης χρέος της Αριστεράς είναι να δώσει ζωντανές λύσεις προοπτικής χωρίς να κλείνεται φοβικά σε απαντήσεις περασμένων δεκαετιών.

Ωστόσο, ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι δεν υπάρχει σήμερα η δυνατότητα μιας κοινωνικής πλειοψηφίας καθώς το ΚΚΕ με την αναδίπλωση του στο παρελθόν και το ΠΑΣΟΚ με τις επιλογές και τις προτάσεις του αυτή την ώρα βρίσκονται μακριά από μια τέτοια δυνατότητα.

Από τη πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε την ανάγκη μιας νέας μεταπολίτευσης από τα κάτω.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, ο κ. Τσίπρας έθεσε ως πρώτη προϋπόθεση την ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος και ως δεύτερη προϋπόθεση, την ευρύτερη πολιτική ενότητα των δυνάμεων της αριστεράς.

Εν τω μεταξύ, στο συνέδριο κατατέθηκε μία ενιαία εισήγηση πολιτικών θέσεων με την προσθήκη τριών τροπολογιών από την πλευρά της Ανανεωτικής Πτέρυγας για τις σχέσεις με τους Οικολόγους, την εναλλακτική πρόταση εξουσίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την Κυριακή θα εκλεγεί η κεντρική επιτροπή και ο πρόεδρος του κόμματος.
Πηγή: skai.gr