Καραμανλής: Χρέος η συμμετοχή όλων

Ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση που να παίρνει γρήγορες και τολμηρές αποφάσεις για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως.

Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου θα πρέπει να πιστεύει στην ανάγκη αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, να θέλει και να ξέρει να τις κάνει πράξη, δεσμεύομαι, αν με εμπιστευτούν οι Έλληνες να σχηματίσω μια τέτοια κυβέρνηση, δήλωσε με έμφαση ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Καραμανλής περιέγραψε το δίλημμα των εκλογών λέγοντας: Τώρα είναι η ώρα που εσείς αποφασίζετε, εσείς επιλέγετε. Είναι η ώρα που αποφασίζετε για την σιγουριά απέναντι στην αβεβαιότητα, είναι η ώρα που αποφασίζετε για την υπευθυνότητα απέναντι στο λαϊκισμό. Είναι η ώρα που αποφασίζετε για βαθιές αλλαγές απέναντι στην παραλυσία και στο τέλμα, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ωριμότητα των πολιτών που στο συγκεκριμένο αυτό σταυροδρόμι για τη χώρα θα κάνουν θετική επιλογή για να πάει η Ελλάδα μπροστά.

Ο κ. Καραμανλής ζήτησε τη συμμετοχή όλων στις εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά: Απλώστε τα χέρια σε κάθε πολίτη, κανείς να μην λείψει την Κυριακή από τη γιορτή της Δημοκρατίας. Η συμμετοχή όλων είναι χρέος στην Ελλάδα, είναι χρέος στο μέλλον των παιδιών μας, είναι χρέος στη Δημοκρατία, όλοι μαζί να οδηγήσουμε τη χώρα μπροστά με ενθουσιασμό, με αισιοδοξία, με χαμόγελο.

Δίνοντας το πολιτικό του στίγμα υπογράμμισε: Στις εκλογές, στη γιορτή της Δημοκρατίας, προχωρούμε με σιγουριά, με μετριοπάθεια, με χαμόγελο, όχι στη μιζέρια, όχι στις κορώνες, στις κραυγές, στον λαϊκισμό. Εμείς καταθέτουμε την αλήθεια του έργου μας, την αλήθεια του προγράμματός μας στην κρίση των πολιτών.
Πηγή: skai.gr