ΛΑΟΣ: Συνεργασία υπό προϋποθέσεις

Τη βεβαιότητα ότι η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου θα είναι πεντακομματική και δεν θα σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατά την ομιλία του σε υποψήφιους του κόμματος σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας.

Τόνισε ότι ο ΛΑΟΣ θα συνεργαστεί με το πρώτο κόμμα για το σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά υπό την προϋπόθεση, όπως είπε, ότι αυτή θα είναι "κυβέρνηση προσωπικοτήτων και όχι τζακιών".

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για "ανεπάρκεια" στο θέμα της πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών, καθώς και για "επιπολαιότητα" που κόστισε, όπως είπε, ανθρώπινες ζωές.

Για το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι δεν μπόρεσε να καταρτίσει στέρεο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενώ για το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την κ. Γεννηματά είπε ότι η υποψηφιότητά της δεν μπορούσε να ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο. "Φταίει ο Άρειος Πάγος επειδή ο κ. Παπανδρέου δεν μιλάει με τον βασικό συνταγματολόγο του κόμματός του που είναι ο κ. Βενιζέλος; Ένα τηλέφωνο να τον είχε πάρει, θα του είχε πει ότι κωλύεται από το Σύνταγμα", πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τη μη συμμετοχή της κ. Πατουλίδου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ επισήμανε: "Έκριναν ότι δεν τους πάει. Ε, λοιπόν, σε μας πάει η Βούλα Πατουλίδου. Την αγαπάμε και είμαστε στο πλευρό της".
Πηγή: skai.gr