Κομματισμός στη Δικαιοσύνη

Οργισμένος από τον αποκλεισμό της Φώφης Γεννηματά από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε την Κυριακή ο Γιώργος Παπανδρέου.

Οι κινήσεις πανικού της Ν.Δ. δεν μας πτοούν, δεν μας σταματούν δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι η Φ. Γεννηματά παραμένει στην πρώτη γραμμή της μάχης, και σήμερα, και αύριο, για να γυρίσουμε σελίδα στην Ελλάδα, για να φέρουμε την Νέα Αλλαγή και την ελπίδα στις 17 Σεπτεμβρίου.

 

src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGdeiteolo1.png
Στο σημείο αυτό, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι προτεραιότητά του ΠΑΣΟΚ είναι μια Δικαιοσύνη που έχει κύρος. Να αποκαταστήσουμε την ανεξαρτησία της και την ακομμάτιστη λειτουργία της Δικαιοσύνης ανάφερε χαρακτηριστικά. Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καθ΄ οδόν  προς την Ηλεία όπου την Κυριακή θα εξαγγείλει το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο τμήμα του Αρείου Πάγου απέκλεισε την κα. Γεννηματά από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ (στο οποίο ήταν επικεφαλής), κρίνοντας ότι η συμμετοχή της  είναι αντίθετη στο άρθρο 56 του Συντάγματος.

Το νομικό κώλυμα που οδήγησε τον Άρειο Πάγο σε αυτή την απόφαση αφορά στο ότι δεν παραιτήθηκε εγκαίρως από το αξίωμά της στην νομαρχία Αθηνών.

Στο επίμαχο ζήτημα είχαν αναφερθεί νωρίτερα την Κυριακή τόσο ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης όσο και ίδια η Φ. Γεννηματά. Ο Ν. Αθανασάκης έκανε λόγο για δικαστικό πραξικόπημα ενώ η κα. Γεννηματά πρόσθεσε ότι έχουμε  να κάνουμε με την παλιά και αδίστακτη Δεξιά.

Απαντώντας στις δηλώσεις Αθανάσακη ο υπουργός Επικρατείας  δήλωσε πως δεν σχολιάζει αποφάσεις δικαστηρίων, και παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις της κ. Γεννηματά σύμφωνα με τις οποίες φερόταν να παραδέχεται ότι  το Σύνταγμα δεν επιτρέπει οι αιρετοί νομάρχες να έχουν δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα, πριν το τέλος της θητείας τους, ακόμα και αν παραιτηθούν.

Πηγή: skai.gr