Κλείσιμο

Περιοδεία Αλαβάνου στο Θησείο

Στην πρόβλεψη ότι δεν πρόκειται να προκύψει αυτοδυναμία από τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου προέβη την Κυριακή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος από το Θησείο όπου βρέθηκε. Ο κ. Αλαβάνος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για "ψηφοθηρικό τουρισμό" αναφερόμενος στην πτήση που έκαναν ο Κ. Καραμανλής και ο πρόεδρος της Επιτροπής κ .Μπαρόζο πάνω από τις πυρόπληκτες περιοχές στην Πελοπόννησο.

Ειδικότερα, κατά την περιοδεία του στην περιοχή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε δε χωριστές τηλεοπτικές αναμετρήσεις με τον πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και τη γενική γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε "θεμιτή" την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τον πρωθυπουργό για μεταξύ τους τηλεοπτική συζήτηση, παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι θα είναι μια βαρετή συζήτηση γιατί τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν παράλληλη πλεύση.

"Έτσι κι εγώ ζητώ από τον κ. Παπανδρέου δημόσια τηλεοπτική συζήτηση και ας μη μεταδοθεί απ' όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Ας μεταδοθεί έστω και από έναν" τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Αλαβάνος ζήτησε και από τον κ. Καραμανλή δημόσια συζήτηση, αναφέροντας όμως ότι είναι πεποίθηση του ότι ο πρωθυπουργός θα αρνηθεί "επειδή είναι πρωθυπουργός φάντασμα".

Επίσης, πρόσθεσε, ότι ζητά και από την κα Παπαρήγα τηλεοπτική συζήτηση προκειμένου να διευκρινιστούν θέματα συνεργασιών.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του σχολίασε και την πτήση του πρωθυπουργού και του Πορτογάλου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πάνω από την Πελοπόννησο, αναφέροντας σκωπτικά ότι "ως τώρα γνωρίζαμε πολλά είδη τουρισμού, τώρα, όμως, γνωρίσαμε το πιο απεχθές είδος, τον ψηφοθηρικό τουρισμό".

Ο κ. Αλαβάνος πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός ένα πράγμα θα μπορούσε να κάνει, να βγει, να κλάψει και να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και να παραδώσει το κόμμα του στη διάδοχό του. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνει με αυτή την αξιωματική αντιπολίτευση, που δεν μπορεί να τον απειλήσει.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι πληροφορήθηκε απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο τίτλος του ΔΗΚΚΙ.

"Πρόκειται για μια πολιτική απόφαση, όπως είχε συμβεί και με τους συμβασιούχους και με άλλα θέματα", είπε ο κ. Αλαβάνος παρά τη διακομματική θέση της Επιτροπής της Βουλής. Ο κ. Αλαβάνος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί τον τίτλο του ΔΗΚΚΙ, σε φυλλάδιο αφίσας και ομιλίας.
Πηγή: skai.gr