Κλείσιμο

Μέτρα άμεσης εφαρμογής

Τη διαβεβαίωση ότι έως το μέσον της επόμενης εβδομάδας θα έχουν καταβληθεί στους πυροπαθείς οι έκτακτες συντάξεις και οι λοιπές ενισχύσεις έλαβε ο πρωθυπουργός από τον υπουργό Απασχόλησης, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο. Όπως ανέφερε ο κ. Μαγγίνας, έχει δοθεί ήδη οι εντολές του κ. Καραμανλή για την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση όλων των μέτρων και έχουν υπογραφεί όλες οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις για την υπέρβαση κάθε γραφειοκρατικού εμποδίου.

Από την πλευρά του κ. Καραμανλής ζήτησε για ακόμα μία φορά να παραμεριστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να μεταφερθεί σε όλες τις υπηρεσίες στις πληγείσες περιοχές η αίσθηση του κατεπείγοντος.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι αυτές τις ώρες η Πολιτεία οφείλει να σταθεί δίπλα στους συνανθρώπους μας, που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Τα μέτρα που ανακοινώσαμε, είπε, και όσα άλλα χρειαστούν είναι άμεσης εφαρμογής.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή αναμένεται να πιστωθούν οι λογαριασμοί των πυρόπληκτων αγροτών με την προκαταβολή των αποζημιώσεων.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε την Τετάρτη στον πρωθυπουργό, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος.

Επισπεύδεται η χορήγηση των συντάξεων του ΟΓΑ στους πυροπαθείς.

Αρχίζει να καταβάλλεται από, ενώ μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα χορηγηθεί μια επιπλέον σύνταξη, ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Υπενθυμίζεται ότι θα χορηγηθεί και πλήρης σύνταξη σε ένα μέλος της οικογένειας των θυμάτων, από τις πυρκαγιές.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται το κυνήγι στις περιοχές που επληγήσαν από τις πυρκαγιές.
Πηγή: skai.gr