Στην Εύβοια ο Αλ. Αλαβάνος

Τις καμένες περιοχές της Ν.Ευβοίας επισκέφθηκε την Τετάρτη ο επικεφαλής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλ. Αλαβάνος.

Κατά την επίσκεψή του, συναντήθηκε με τη δήμαρχο Ταμυνέων, Κατερίνα Καράπα, και τη Δήμαρχο Στυρέων, Σοφία Μούτσου, και περιηγήθηκε στις πληγείσες περιοχές.
Σε δηλώσεις του τόνισε:

"Επειδή ακούστηκαν γενικά και αόριστα από κάποιες πλευρές απόψεις ενάντια στην τοπική αυτοδιοίκηση, λεω αυτό που άκουσα εγώ για τη δήμαρχο των Νέων Στύρων από έναν παππού πριν από ένα λεπτό. "Είσαι ηρωίδα δημαρχίνα." Θέλω να πω ότι ήταν σημαντική η παρέμβαση των τοπικών αρχών, μέσα σε συνθήκες όμως πλήρους έλλειψης υποδομής και πρόληψης".

Ο κ. Αλαβάνος σημείωσε επίσης: "Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν δίνουν τη δυνατότητα στους δήμους να έχουν το δικό τους πυροσβεστικό στόλο ώστε να προλάβουν τη φωτιά. Στην περιοχή δεν τους έδωσαν τη δυνατότητα ακόμα και να συντονιστούν με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες ή δεν έχουν κάνει πράγματα τα οποία τα απαιτούν οι τοπικές αρχές όπως το να προστατευθούν από το δίκτυο της ΔΕΗ που με τους σπινθήρες του προκαλεί τις πυρκαγιές.

Νομίζω ότι τα Στύρα και όλη η περιοχή της Νότιας Ευβοίας μπαίνουν στην επόμενη μέρα που είναι δύσκολη και χρειάζεται και πραγματική στήριξη".

Από την πλευρά της η δήμαρχος Στυρέων Σοφία Μπούρου δήλωσε ότι "τώρα, είναι η ώρα, η επόμενη μέρα. Καταγράφουμε τις ζημιές, χαράζουμε το μέλλον, με αισιοδοξία". Παράλληλα, ζήτησε αρμοδιότητες ώστε οι δήμοι να λύσουν τα προβλήματά τους μόνοι τους.
Πηγή: skai.gr