Την Παρασκευή το συνέδριο της ΝΔ

Eν μέσω μιας σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά και άτυπης προεκλογικής περιόδου, ξεκινά στις 6 το απόγευμα τής Παρασκευής το έβδομο τακτικό συνέδριο τής ΝΔ, με τα βλέμματα όλων στραμμένα στον πρωθυπουργό.

Από τον κ. Καραμανλή άπαντες αναμένουν με την ομιλία του να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του σχετικά με τον χρόνο των εκλογών.

Σε συνέντευξη τύπου η ηγεσία τού κόμματος παρουσίασε τούς άξονες και την θεματολογία τού συνεδρίου, από το οποίο θα εκλεγεί την Κυριακή η νέα κεντρική επιτροπή των 150 μελών και στην συνέχεια, στο τέλος τής άλλης εβδομάδας ο γραμματέας και το πολιτικό συμβούλιο τού κόμματος.

Το σύνθημα "Μαζί πετύχαμε πολλά, μαζί θα συνεχίσουμε για το μέλλον" αποτελεί επικοινωνιακό μήνυμα σύνθεσης των απόψεων που επιχειρεί η ΝΔ να περάσει στους οπαδούς της κυρίως όμως σε όσους κινούνται στον μεσαίο χώρο.

Ο Λευτέρης Ζαγορίτης απέκλεισε κατηγορηματικά ότι είναι προεκλογικό το συνέδριο. Για τον χρόνο των εκλογών δήλωσε ότι θα γίνουν τον Μάρτιο τού 2008. Επεσήμανε ωστόσο με νόημα πως το κόμμα είναι έτοιμο για εκλογές χωρίς πάντως να έχει τοποθετηθεί σε εκλογική ετοιμότητα ο μηχανισμός του.

Για τις ενημερωτικές αφίσες του συνεδρίου που κυριαρχούν στους κεντρικούς δρόμους τής Αθήνας, προκαλώντας την δυσαρέσκεια τού Νικήτα Κακλαμάνη, ο γραμματέας τής ΝΔ ζήτησε συγνώμη, αλλά και την ανοχή των κατοίκων της πρωτεύουσας και δεσμεύτηκε ότι συνεργεία τού κόμματος θα καθαρίσουν την πόλη αρχές τής εβδομάδας.
Πηγή: Ράνια Στάμου