Κλείσιμο

Ανησυχία Αθήνας

Προβληματισμό στην Αθήνα προκαλεί η κλιμακούμενη βία στα παλαιστινιακά εδάφη, οι ένοπλες δηλαδή συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων αλλά και οι συλλήψεις πολιτικών τους εκπροσώπων από τις Ισραηλινές αρχές.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών απευθύνει έκκληση προς τους Παλαιστινίους για άμεσο τερματισμό των μεταξύ τους, ενόπλων συγκρούσεων.

\"Απευθύνουμε έκκληση για άμεσο τερματισμό των ένοπλων συγκρούσεων μεταξύ των Παλαιστινίων και τονίζουμε ότι η ενότητα υπό τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς και υπό την κυβέρνηση που έχει συγκροτηθεί κατόπιν εντολής του, αποτελεί επιτακτική ανάγκη και ζωτική προϋπόθεση της ευόδωσης του αγώνα των Παλαιστινίων για τη συγκρότηση κυρίαρχου, ανεξάρτητου και δημοκρατικού παλαιστινιακού κράτους\" τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος.

Παράλληλα, κάλεσε τους Παλαιστινίους να θέσουν τέλος στα πλήγματα εναντίον ισραηλινών οικισμών, που προκαλούν θύματα μεταξύ των αμάχων και λειτουργούν εις βάρος της προοπτικής των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

Ωστόσο, απηύθυνε έκκληση και στο Ισραήλ \"να δείξει αυτοσυγκράτηση και να τερματίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας και τις στοχεύσεις και συλλήψεις εκλεγμένων πολιτικών εκπροσώπων των Παλαιστινίων\".
Πηγή: skai.gr