Ειρηνική συνύπαρξη θρησκειών-πολιτισμών

Την ευχή "να καρποφορεί πάντοτε η ειρηνική συνύπαρξη, συμπόρευση και αγαστή συνεργασία μεταξύ Μουσουλμάνων και Χριστιανών", εκφράζει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄, σε μήνυμα που εξέδωσε με αφορμή την επέτειο γέννησης του Προφήτου Μωάμεθ, που φέτος οι μουσουλμάνοι όλου του κόσμου εορτάζουν το Σάββατο 31 Μαρτίου.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος αναφέρεται μάλιστα στην Αίγυπτο, τονίζοντας ότι "η Αίγυπτος αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και πρότυπο αυτής της ειρηνικής συμβιώσεως, Χριστιανών και Μουσουλμάνων".

Ο κ. Θεόδωρος εύχεται παράλληλα "ο ένας και αληθινός Θεός της αγάπης, της ειρήνης και της δικαιοσύνης να συνεχίζει να σκέπει και να προστατεύει τον ευγενή και φιλοπρόοδο Λαό" της Χώρας του Νείλου.

Με αφορμή τη μουσουλμανική αυτή εορτή, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής απηύθυνε τις θερμές ευχές του τόσο προς τον Αιγύπτιο πρόεδρο κ. Μουμπάρακ, όσο και τον κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας κ. Αντ Ελ Αμπίμπ, αλλά και τον Μεγάλο Σεΐχη του Άζχαρ Δρ Μοχάμεντ Σάγιετ Ταντάουι, με τον οποίο μάλιστα συζήτησε την περασμένη Πέμπτη σε μία ιστορική συνάντηση που είχαν στο Κάιρο οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες.

Τέλος, ο κ. Θεόδωρος εξέφρασε τις ευχές του "προς τους αγαπητούς Μουσουλμάνους της ευλογημένης και φιλόξενης χώρας της Αιγύπτου και ολοκλήρου του κόσμου".
Πηγή: skai.gr