Απέσυραν τις ερωτήσεις τους

Απέσυραν ο Αλέκος Αλαβάνος και ο Απόστολος Κακλαμάνης τις ερωτήσεις που είχαν καταθέσει στη Βουλή για την κρίση στην παιδεία, λόγω της απουσίας του πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή ότι είναι απών από μείζονα προβλήματα και πως υποτιμά το κοινοβούλιο και τα κόμματα.

Την απουσία του πρωθυπουργού, επέκρινε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, υποστηρίζοντας ότι κρύβεται πίσω από τις πλάτες των υπουργών.

Την αντίστοιχη στάση του Κώστα Σημίτη επί πρωθυπουργίας του υπενθύμισε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής Σωτήρης Χατζηγάκης, λέγοντας ότι κάθε πρωθυπουργός έχει και άλλες αρμοδιότητες.

Η υπουργός Παιδείας, κατηγόρησε τους κ. Αλαβάνο και Κακλαμάνη ότι δεν σέβονται τίποτα και ότι η συμπεριφορά τους δεν είναι κοινοβουλευτική.

Ο πρωθυπουργός κυβερνά με την εντολή του λαού, υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Εν τω μεταξύ, φορώντας λευκά μπλουζάκια με το σύνθημα "Πανεπιστήμια ανοιχτά", φοιτητές, μέλη της ΔΑΠ μοίρασαν το πρωί της Παρασκευής ενημερωτικά φυλλάδια στην Πλατεία Συντάγματος και στην Ερμού.

Με τον τρόπο αυτό θέλησαν να ενημερώσουν τους πολίτες, γιατί πρέπει να ανοίξουν τα πανεπιστήμια και να εκφράσουν τις απόψεις τους για τις μεταρρυθμίσεις στην ανώτατη εκπαίδευση.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, αντιπροσωπεία τους κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο του ΄Άγνωστου Στρατιώτη.
Πηγή: skai.gr