Μήνυση κατά της Τουλουπάκη κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος για την Novartis

Μήνυση για κατάχρηση εξουσίας κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη κατέθεσε ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης Novartis.

«Τίποτε, καμία και κανένας δεν θα σταθούν πάνω από την αλήθεια. Το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας έχει συντελεστεί. Εκείνοι που εμπλέκονται θα τιμωρηθούν όπως ο ελληνικός νόμος ορίζει. Είναι ζήτημα Συντάγματος, Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης» ανέφερε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Προσέθεσε πως στην μήνυσή του κατονομάζει τον αποκαλούμενο Ρασπούτιν.

Μιλώντας την προηγούμενη εβδομάδα στον ΣΚΑΪ ο κ. Λοβέρδος είχε σταθεί στις καταγγελίες για χειραγώγηση της υπόθεσης από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, σημειώνοντας πως είναι ο ορισμός της σκευωρίας.

Υποστήριξε ακόμα πως ο πρωθυπουργός γνώριζε το περιεχόμενο φακέλων που είχαν σχηματιστεί κατά πολιτικών προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελείς έχουν θέσει στο αρχείο μέρος του φακέλου σε βάρος το βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, σε ό,τι αγορά το ενδεχόμενο ξεπλύματος μαύρου χρήματος, όμως έχει στείλει δικογραφία στην Βουλή ζητώντας άρση ασυλίας για πιθανή παθητική δωροδοκία.

Ο κ. Λοβέρδος έχει δηλώσει πως δεν έχει ανάγκη βουλευτική ασυλία ούτε άλλο προνόμιο και θα αποδείξει την αθωότητα του.
Πηγή: skai.gr