Πέτσας: Κουρασμένος ακόμα και στα ψέματα ο Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας φάνηκε «κουρασμένος ακόμα και στα ψέματα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχετικά με την συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Εστιάζοντας ειδικά στον ισχυρισμό του κ. Τσίπρα ότι ήταν σε βαθιές συζητήσεις με τους ευρωπαίους εταίρους για το σχέδιο ελάφρυνσης των δημοσιονομικών στόχων ο κ. Πέτσας σημείωσε με νόημα ότι ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεν είχε την παραμικρή ιδέα για τα όσα ισχυρίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός.

Το εν λόγω σχέδιο, που είχε παρουσιάσει προεκλογικά ο κ. Τσίπρας, προέβλεπε μείωση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα με παράλληλη παροχή χρηματικής εγγύησης στους θεσμούς, με χρήματα από το «μαξιλαράκι» που είχε οικοδομήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν δημοσιογραφικές πληροφορίες πως συζητήθηκε σοβαρά από τους εταίρους, ειδικά δεδομένης της δυσαρέσκειας των θεσμών με τις παροχές που εξαγγελθήκαν προεκλογικά.

Ο κ. Πέτσας διερωτήθηκε
γιατί ο κ. Τσακαλώτος δεν ενημέρωσε τον διάδοχό του Χρήστο Σταϊκούρα σχετικά με τον αριθμό και τα ποσά του ‘ειδικού λογαριασμού’ κατά την παράδοση – παραλαβή στο ΥΠΟΙΚ.

«Είτε ο κ. Τσακαλώτος δεν γνώριζε αυτό το ‘σχέδιο’ γιατί ήταν τόσο ‘κρυφό’ ώστε να το γνωρίζει μόνο ο ‘έμπιστος’ κ. Σκουρλέτης, είτε ο κ. Τσακαλώτος δεν έχει την ικανότητα να λέει τόσο χονδροειδή ψέματα όπως ο κ. Τσίπρας», προσθέτει αιχμηρά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ειρωνεύτηκε τέλος το κατά λάθος σχόλιο του κ. Τσίπρα ότι δεν θα διεκδικήσει πρόωρες εκλογές σε βάθος δεκαετίας λέγοντας πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της «όχι μόνο μέχρι το 2023, αλλά και μέχρι το 2029 όπως ‘ευχήθηκε’ και ο κ. Τσίπρας».
Πηγή: skai.gr