Τσίπρας: Η ΝΔ έβαλε με το καλημέρα τα θεμέλια του κράτους της δεξιάς

Την εγκαθίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ ως κυρίαρχο κόμμα στον χώρο της αριστεράς και κεντροαριστεράς προσπάθησε να προωθήσει ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, διαμηνύοντας πως η Κουμουνδούρου «είναι εδώ» και είναι ισχυρή παρά τις εκλογικές ήττες του καλοκαιρού.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών πως «ο ισχυρός και προοδευτικός πόλος» που πρεσβεύει τις παραδόσεις και τις παρακαταθήκες της αριστεράς.

«Η χώρα έχει κυβέρνηση αλλά και ισχυρότατη αντιπολίτευση για να ελέγχει, να προτείνει, να αγωνίζεται και να αντιστέκεται. Είμαστε εδώ», είπε.

Ο τέως πρωθυπουργός εξαπέλυσε πολυμέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση, επιχειρώντας να αποδημήσει την πολιτική δίκαιης και συμμετοχικής ανάπτυξης που προωθεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία ότι ετοιμάζεται να απορρυθμίσει την αγορά εργασίας προς όφελος των εργοδοτών, να πουλήσει τα πολυτιμότερα κομμάτια της ΔΕΗ κι ότι επιδιώκει ευνοήσει τις μεγάλες επιχειρήσεις με την μείωση του φορολογικού συντελεστή για τα νομικά πρόσωπα.

Υποστήριξε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να ευνοήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, προετοιμάζοντας το έδαφος για ευνοϊκή δανειοδότηση στην Lamda Development για το Ελληνικό και παράλληλα δρομολογώντας χρηματιστηριακή πώληση της δημόσιας συμμετοχής στα Ελληνικά Πετρέλαια, δίχως όμως ανάλογη πώληση από τον ιδιώτη μεγαλομέτοχο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε ακόμα ότι η ΝΔ αποδείχτηκε διπρόσωπη στις υποσχέσεις της για αξιοκρατία, τοποθετώντας επικεφαλής στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έναν άνθρωπο που δεν πληρούσε τις τυπικές προϋποθέσεις.

Έκανε ακόμα λόγο για τυμβωρυχία όσον αφορά την τραγωδία στο Μάτι, καθώς ο τότε επιχειρησιακός υπεύθυνος τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από την νέα κυβέρνηση. «Η υποκρισία στο απόγειό της», σημείωσε.

Στεκόμενος στην ΕΥΠ, ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε, δίχως να παρουσιάσει αποδείξεις, πως έχουν σταλεί σύνδεσμοι της υπηρεσίες σε όλα τα υπουργεία και στις δημόσιες υπηρεσίες.

«Με το καλημέρα είδαμε να μπαίνουν τα θεμέλια του νέου κράτους της δεξιάς», είπε ο πρώην πρωθυπουργούς, προσθέτοντας αιχμηρά πως πρώην στελέχη μεγάλων εταιρειών έχουν τώρα γίνει μέλη κυβερνήσεων τάχα ώστε να εκπροσωπήσουν το Δημόσιο στις διαπραγματεύσεις με «ολιγάρχες» για τους οποίους εργάζονταν μέχρι πρότινος.

«Τι δίκαιη ανάπτυξη είναι αυτή;» αναρωτήθηκε.

Πέτσας: Ο Τσίπρας «εδώ», οι Έλληνες «αλλού»

Ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι «δεν διδάχθηκε τίποτα από την ετυμηγορία των Ελλήνων στις εκλογές της 7ης Ιουλίου» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, χαρακτηρίζοντας τον πρώην πρωθυπουργό «αδιόρθωτο» και ανήμπορο να ωριμάσει.

Κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως το μόνο που κατάφερε να κάνει στην Θεσσαλονίκη ήταν να «αραδιάσει, πάλι, αμέτρητα ψέματα» και να πει στο εσωκομματικό του ακροατήριο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ζωντανός.

«Λέει 'είμαστε εδώ'. Οι Έλληνες όμως είναι ήδη αλλού!».




Αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην Θεσσαλονίκη.
Πηγή: skai.gr