Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: Τι είπε για Novartis, στόχους ΝΔ και ρύθμιση δανείων

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ’δωνις Γεωργιάδης μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, σχετικά με τη Novartis και τους στόχους της κυβέρνησης.

Σχετικά με την Novartis

Όπως είπε ο κ Γεωργιάδης στην ελληνική δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει μια έρευνα για τις καταγγελίες σχετικά με το πώς στήθηκε η σκευωρία Novartis και θα προσκληθούν στη Βουλή όλοι όσοι σχετίζονται με την υπόθεση για να καταθέσουν, όπως και ο κ. Αγγελής.

Στη συνέχεια όταν ερωτήθηκε για την αντίδραση του κ. Τσίπρα ο κ. Γεωργιάδης είπε:

«Εγώ αν ήμουν ο Αλέξης Τσίπρας θα μάζευα υπογραφές  βουλευτών μου και θα ζήταγα εγώ να γίνει προκαταρκτική επιτροπή για να διερευνηθούν οι καταγγελίες, όπως θα έκανε ένας έντιμος πολιτικός στη θέση του.»

Όσον αφορά την δική του εμπλοκή στην υπόθεση Novartis αλλά και το κατά πόσο επηρεάζει αυτό τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Γεωργιάδης τοποθετήθηκε ως εξής:

«Δεν υπάρχει καμία φωτιά στη ΝΔ για τη Novartis, όσον αφορά το σκάνδαλο.»

Σύμφωνα με το πώς ξεκίνησε το σκάνδαλο από τις καταγγελίες για τους γιατρούς, ο ’δωνις Γεωργιάδης επεσήμανε πως είναι δύσκολο να αποδειχθεί, ωστόσο θα ερευνηθούν όλα. Σχετικά με τους πολιτικούς, όμως, έχουν ήδη αρχειοθετηθεί 7 άτομα και εκκρεμούν ακόμη 2, ένας εκ των οποίων είναι ο κ. Γεωργιάδης και ο άλλος ο κ. Αβραμόπουλος.

Σχετικά με την δική του υπόθεση, ο κ. Γεωργιάδης καλεί δημόσια την κ. Τουλουπάκη να πει τι θα κάνει με τον ίδιο, καθώς ακόμα δεν τον έχουν ενημερώσει. 

Σχετικά με την πολιτική της ΝΔ

Όσον αφορά την πολιτική της κυβέρνησης και τους στόχους που έχουν επιτύχει, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως τους στόχους που είχαν θέσει για την αρχή του 2019 τους έχουν πετύχει και μάλιστα πιο γρήγορα από όσο περίμεναν. 

Η μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 μονάδες, που έχει ήδη ξεκινήσει αποτελεί το βασικότερο κίνητρο για πρόσληψη εργαζομένων και ανάπτυξη της  χώρας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ακολουθεί στοχευμένα μέτρα με σκοπό να «πάρει μπρος» η ανάπτυξη που είχε κολλήσει στα χρόνια κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώτος ουσιαστικός μήνας διακυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν ο Αύγουστος, όπως τόνισε ο ’δωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι ο Αύγουστος του 2019 υπήρξε ο καλύτερος μήνας στα έσοδα και αποτέλεσε ρεκόρ σε νέες θέσεις εργασίας αντίθετα από τον Ιούλιο.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά:

«Αν αυτή η ευχάριστη έκπληξη του Αυγούστου συνεχιστεί και το υπόλοιπο 2019 θα υπάρχει υπέρβαση του στόχου της κυβέρνηση και άρα θα υπάρξει νέος γύρος φορολογικών ελαφρύνσεων.»
«Η δική μας τακτική είναι ανάποδη από αυτή του Βαρουφάκη και του Τσίπρα», υπογράμμισε ο ’δωνις Γεωργιάδης υποστηρίζοντας πως σκοπός της κυβέρνησης είναι να συνεννοηθεί με τους εταίρους και όχι να «πλακωθεί».

Επίσης, όσον αφορά τους ελέγχους της Κομισιόν προς την κυβέρνηση, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως ό λόγος που δεν παρεμβαίνουν οι ελεγκτές είναι γιατί η κυβέρνηση ΝΔ πιάνει τους στόχους. 

Σχετικά με την πλατφόρμα ρύθμισης δανείων

Μιλώντας για την πλατφόρμα  ρύθμισης δανείων που έχει ήδη ξεκινήσει, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως πάει πάρα πολύ καλά και ότι όλες οι τράπεζες έχουν ειδικό προσωπικό να βοηθάει τους ανθρώπους να κάνουν αίτηση ρύθμισης, έπειτα από δικό του αίτημα.

Επίσης, τόνισε πως όλα γίνονται βάσει νόμου. «Οι τραπεζίτες να ξέρουν ότι υπάρχουν νόμοι και δεν θα μείνει κανείς πίσω όλοι θα ωφεληθούν», είπε χαρακτηριστικά.

Προειδοποίηση επίσης έστειλε και προς όλους τους δημόσιους υπαλλήλους των υπουργείων σε περίπτωση που επέμβουν με οποιοδήποτε τρόπο στην άσκηση πολιτικής της κυβέρνησης.

«Οι υπάλληλοι των υπουργείων είναι εκεί για να εφαρμόζουν τους νόμους όχι για να ασκήσουν πολιτική» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης δηλώνοντας παρακάτω πως θα άρει τις αρμοδιότητες στους δημόσιους υπαλλήλους που αντιδρούν στην πολιτική του για επενδύσεις.

Πηγή: skai.gr