ΣΥΡΙΖΑ: Αν τολμά ο Μητσοτάκης ας στήσει Επιτροπές για την Novartis

Πολιτική σύρραξη ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε μετά την απόφαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να διαβιβάσει στην Βουλή την δικογραφία γύρω από την έρευνα για πιθανό στήσιμο της υπόθεσης Novartis και για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης.

Η πρώτη βολή ήλθε από την Κουμουνδούρου, η οποία προσκάλεσε προσωπικά τον πρωθυπουργό να στήσει, «αν τολμάει», Εξεταστική και Προανακριτική Επιτροπή ή ειδικά δικαστήρια, ώστε να φανεί ποιοι είναι υπεύθυνοι.

Πολιτικά πρόσωπα έχουν κατονομάσει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ως ενορχηστρωτές της έρευνας με πρόθεση να ενοχοποιηθούν πολιτικοί αντίπαλοί τους.

Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της ότι η πολιτική ελίτ που «ευθύνεται για το σκάνδαλο» ενορχηστρώνει τώρα δεύτερο, «συγκάλυψης και του ρεβανσισμού για όσους το ανέδειξαν».

Κάνει λόγο για «χυδαίο πολιτικό αντιπερισπασμό» όμως δηλώνει βέβαιος πως οι υπαίτιοι θα «συνθλιβούν από το βάρος της αθλιότητάς τους».

«Ρεβάνς ζητάει όποιος έχει ηττηθεί. Και αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, απαντώντας στις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Πειραιώς τονίζει πως το ζητούμενο είναι μόνον η αλήθεια και σημειώνει αιχμηρά πως «όσοι μόλυναν τη δημόσια ζωή με φαινόμενα «Ρασπούτιν» ας μην προκαλούν την μνήμη των Ελλήνων».

Το προσωνύμιο «Ρασπούτιν» έχει αποδοθεί σε στέλεχος της κυβέρνησης που επενέβαινε στην Δικαιοσύνη. Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τον έχει κατονομάσει ως τον κ. Παπαγγελόπουλο.

«Είπαμε: Προχωράμε, αλλά δεν ξεχνάμε!» καταλήγει η ΝΔ.
Πηγή: skai.gr