Κλείσιμο

Λοβέρδος στον ΣΚΑΪ: Θα μηνύσω Τουλουπάκη. Τι είπε για την αφίσα

Για το φλέγον θέμα της υπόθεσης Novartis και την πρόθεσή του να καταθέσει μήνυση εναντίον της Ελένης Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας μίλησε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς και για τις νέες αφίσες του κόμματος που έγιναν viral.

Για τις αφίσες ΚΙΝΑΛ

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο οι νέες αφίσες δεν θυμίζουν ΚΙΝΑΛ αλλά κομμουνιστικό κόμμα της δεκαετίας του 70’. Ωστόσο, όπως υποστήριξε, τα περισσότερα σοσιαλιστικά κόμματα στην Ευρώπη έχουν κόκκινες αφίσες με το σύμβολο της γροθιάς.

Στην συνέχεια αναφερόμενος στην γραμμή πλεύσης του κόμματος είπε χαρακτηριστικά: 

«Όταν είσαι μικρότερο κόμμα έχεις μειονέκτημα, επειδή ακριβώς είσαι μικρότερο κόμμα, αλλά έχεις και πλεονέκτημα στην σαφήνεια. Δεν συγχωρείται μικρότερο πολυσυλλεκτικό κόμμα.»

Όπως, μάλιστα, εξήγησε, τα μικρά πολυσυλλεκτικά κόμματα χάνονται εύκολα από το προσκήνιο. Το ΚΙΝΑΛ είναι τρίτο κόμμα στη βουλή με 8,1 και προσπαθεί να αποκτήσει περισσότερη σαφήνεια στο θέμα της γραμμής που θα ακολουθήσει. Επίσης προσέθεσε πως το ΚΙΝΑΛ έχει μια από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές ομάδες της χωράς.

«Στον συνδικαλιστικό χώρο βγαίνουμε πρώτοι ή δεύτεροι», τόνισε ο κ. Λοβέρδος και επεσήμανε ότι ένα κόμμα κυβερνητικού χαρακτήρα πιο πολύ κινδυνεύει από την κυβέρνηση παρά από την αντιπολίτευση.

Όσον αφορά τις θέσεις του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Λοβέρδος αναφέρει πως δεν επιθυμούν να καταργηθεί η κυβερνησιμότητα αλλά θεωρούν πως πρέπει να διασφαλίζεται και η δημοκρατία.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει σύμπραξη με ΣΥΡΙΖΑ.

Για την υπόθεση Novartis

Ο κ. Λοβέρδος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι έχουν περάσει 2,5 χρόνια από τότε που άρχισαν οι φήμες και 1,5 χρόνος από τότε που ήρθε ο φάκελος στη βουλή. Μάλιστα, κάνει νύξη σχετικά με τη στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να διαλύσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά όπως ισχυρίζεται τίποτα από αυτά δεν έγινε γνωστό. Αντιθέτως, βγήκαν μπροστά μόνο ο κ.Αγγελής και η κ. Ράικου. 

Συγκεκριμένα, εξηγεί πως το γεγονός ότι ένας υπουργός με ανάμειξη στα θέματα διαφθοράς παρενέβαινε στους εισαγγελείς διαφθοράς δίνοντας τους κατευθύνσεις αποτελεί κατά κυριολεξία σκευωρία, είναι η «φωτογραφία» της σκευωρίας και, όπως υποστήριξε, θα καταγραφεί στην ιστορία ως πολιτική σκευωρία και όχι ως παραπομπή πολιτικών.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος ότι ο φάκελος θα παέι αμελλητί στη βουλή. Επιπλέον, ισχυρίζεται πω ο κ. Τσίπρας ήξερε το περιεχόμενο των φακέλων και συνεπώς σε πολιτικό επίπεδο έχει ανάμειξη. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας  χρησιμοποίησε στοιχείο του φακέλου που αφορούσε τον ίδιο, όπως υποστηρίζει ο κ. Λοβέρδος,  το οποίο οι εισαγγελείς το εγκατέλειψαν. «Η Novartis είχε στοιχειά από τις κυβερνήσεις», λέει κατηγορηματικά.

Τέλος ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε πως θα ζητήσει άρση ασυλίας και δεν έχει σκοπό να ζητήσει κανένα  προνόμιο βουλευτικό ή πολιτικό.

Όσον αφορά την εισαγγελέα διαφθοράς, όπως δήλωσε ο πρώην υπουργός, παραβίασε κατάφωρα και με δόλο το άρθρο 239 του ποινικού κώδικα, κάτι που συνιστά κακούργημα. Επίσης η αποστολή του φακέλου, που άφορα τον κ Λοβέρδο στη Βουλή, αποτελεί αυτοδικαιολόγηση των ενεργειών που κάνει η εισαγγελέας τα τελευταία δυο χρόνια. 

Σημείωσε, επίσης, πως η εισαγγελέας Διαφθοράς αρχειοθέτησε την κατηγορία για ξέπλυμα χρήματος εναντίον του κ Λοβέρδου, κάτι που όπως τόνισε πρόκειται για "φωτογραφία τιμής" για τον ίδιο. Αναρωτήθηκε μάλιστα γιατί εστάλη ο φάκελος στη βουλή, εφόσον έχει αρθεί η ασυλία του για την υπόθεση. 

Αναφερόμενος στην προανακριτική επιτροπή που θα διερευνήσει αν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών στους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis, δήλωσε ότι ο φάκελος που αφορά πολιτικούς θα πάει στη Βουλή σε εύλογο χρόνο.

Στη συνέχεια ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι θα βγουν οι κουκούλες από τους προστατευόμενους μάρτυρες ώστε να πουν αυτοί οι άνθρωποι τι γνωρίζουν και από που.  

Για τα πολιτικά πρόσωπα, επεσήμανε ότι οι κινήσεις πρέπει να γίνονται με φειδώ και τάχθηκε υπέρ της κλήσης στην προανακριτική του πολιτικού προσώπου που έχει περιγράφει από δύο εισαγγελείς για παρεμβάσεις, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, είναι το ίδιο πρόσωπο που είχε μιλήσει έξω από το Μαξίμου κάνοντας λόγο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο, υπογραμμίζοντας, μάλιστα, ότι είχε ρίξει ματιές στη δικογραφία, χωρίς να έχει τέτοια αρμοδιότητα.


Πηγή: skai.gr