Το «αντίο» του πολιτικού κόσμου στον Αντώνη Λιβάνη

Τον στενό συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου, τον Αντώνη Λιβάνη, που έφυγε από τη ζωή στα 94 του χρόνια, αποχαιρετά ο πολιτικός κόσμος.

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τον δικό μας άνθρωπο, τον αγαπημένο μας Αντώνη Λιβάνη» αναφέρει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, εκφράζοντας τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

«Στην πρώτη γραμμή της αντιστασιακής δράσης ενάντια στη δικτατορία και με συνεχή και συνεπή παρουσία στους προοδευτικούς πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Ως ο στενότερος συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου τίμησε την εμπιστοσύνη του και υπήρξε εμβληματική φυσιογνωμία που σφράγισε με την δημόσια παρουσία , την προσφορά και το ήθος του μια ολόκληρη εποχή. Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό και θα τον τιμούμε πάντα» σημειώνει η κ. Γεννηματά με ανάρτηση στο twitter.

«Η θλίψη για τη φυγή σου, μεγάλη. Έγραψες έναν συγκλονιστικό κύκλο ζωής. Αφήνεις ένα βαθύ αποτύπωμα. Καλό σου ταξίδι, Αντώνη», δήλωσε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου για το θάνατο του Αντώνη Λιβάνη.

«Ο Αντώνης Λιβάνης άφησε το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στην πολιτική ζωή της χώρας, εργαζόμενος επί δεκαετίες στο πλευρό ενός σημαντικού πολιτικού. Με συνέπεια, διακριτικότητα και αποτελεσματικότητα», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα.

«Ο Αντώνης Λιβάνης υπήρξε εμβληματική φυσιογνωμία της προοδευτικής παράταξης, παρών για δεκαετίες στους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, δικαιοσύνη και πρόοδο» έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στο Twitter.

Πρόκειται για «ένα παράδειγμα σεμνότητας και αφοσίωσης στο λαό και την Ελλάδα», συνεχίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τονίζει ότι η απώλεια του Αντώνη Λιβάνη «αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό» και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια, τους φίλους και τους συντρόφους του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Ηλία Λιβάνη και του εξέφρασε την οδύνη του και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατο του πατέρα του, Αντώνη Λιβάνη.

Τον κ. Παυλόπουλο συνέδεαν με το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ιστορικό εκδότη μακροχρόνιοι δεσμοί φιλίας.