Καραμανλής: Ακριβά τα διόδια στην Εγνατία Οδό, με προσοχή η παραχώρηση

Υπερβολικό χαρακτήρισε το κόστος των διοδίων στην Εγνατία Οδό ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως η παραχώρηση θα προχωρήσει αλλά διατυπώνοντας προβληματισμό για τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης.

Μιλώντας στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι το αρχικό σχέδιο προέβλεπε 16 σταθμούς διοδίων όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσέθεσε 20 ακόμα, με συνέπεια το κόστος για τους οδηγούς να ξεπερνά τα πέντε λεπτά του ευρώ ανά χιλιόμετρο αντί για 3,5 λεπτά που προβλεπόταν αρχικά.

Προσέθεσε ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει το σύστημα με εφαρμογή ηλεκτρονικού διοδίου και χιλιομετρικό υπολογισμό, ώστε να γίνει δικαιότερο.

Όσον αφορά την αξιοποίηση της Εγνατίας Οδού, ο υπουργός υπογράμμισε παραχώρηση θα γίνει με μεγάλη προσοχή, καθώς συνιστά πολύ μεγάλο περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου.

«Η παραχώρηση θα προχωρήσει αν και υπάρχουν πολλά ερωτηματικά ως προς τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί, ώστε να μην βλέπουμε τις εκθέσεις εποπτείας της Κομισιόν να επιπλήττουν τη χώρα, για όλα τα σημαντικά που πρέπει να γίνουν στην Εγνατία και δεν έγιναν ως τώρα», είπε ο κ. Καραμανλής.

Συμπλήρωσε ότι «η εταιρεία τα τελευταία χρόνια έχει απαξιωθεί με αποτέλεσμα τη φυγή πολύ σημαντικών στελεχών».

Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος της Εγνατία Οδός ΑΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ανέφερε ότι η όποια παραχώρηση θα γίνει με το μέγιστο δυνατό τίμημα και με την απόλυτη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr