Ίδρυμα Βουλής: «Ξήλωσε» υπάλληλο που διορίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε την απόφαση ανάκλησης

Στην ανάκληση διορισμού υπαλλήλου που έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις πρόωρες εθνικές εκλογές, προχώρησε το Ίδρυμα της Βουλής.

Επισήμως το επιχείρημα ήταν ότι με την επαναξιολόγηση των προτεραιοτήτων του Ιδρύματος κρίθηκε μη αναγκαία η πλήρωση της θέσης στην οποία είχε τοποθετηθεί. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο εν λόγω διορισμός, είχε εγείρει ήδη από τη σχετική απόφαση τον περασμένο Μάιο αντιδράσεις με αιχμές περί ρουσφετολογικής επιλογής, καθώς μεταξύ άλλων ο κ. Ιδομενέας Μανωλιτσάκης ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη της Ρένας Δούρου.

Η απόφαση ανάκλησης της Προέδρου του Ιδρύματος της Βουλής, Νίκης Μαρωνίτη, που σημειωτέον δεν συνηθίζεται, αφορά στον διορισμό του Ιδομενέα Μανωλιτσάκη, ο οποίος είχε προσληφθεί με διετή σύμβαση στις 31 Μαΐου 2019 σε κενή οργανική θέση ΠΕ Πληροφορικής του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων, Προβολής και Πολυμέσων.
 
Ο κ. Μανωλιτσάκης, είχε τοποθετηθεί τον Οκτώβριο του 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Πρόεδρος της Κοινωνίας της Πληροφορίας και ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη της κυρίας Ρένας Δούρου.
 
Αιτιολογώντας την ανάκληση διορισμού του η Πρόεδρος του Ιδρύματος, αναφέρει: «για λόγους διαφορετικής εκτίμησης των αυτών πραγματικών περιστατικών, και συγκεκριμένα, έπειτα από επαναξιολόγηση των προτεραιοτήτων και των λειτουργικών αναγκών του Ιδρύματος της Βουλής, ειδικότερα στο πεδίο των δράσεων που άπτονται ψηφιακών εφαρμογών, σε συνδυασμό με λόγους γενικότερου δημοσίου συμφέροντος που αφορούν σε εν γένει ζητήματα λειτουργίας του νομικού προσώπου του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, δεν κρίνεται, επί του παρόντος, αναγκαία η πλήρωση της εν λόγω θέσης».

Αρκετοί πάντως δεν αποκλείουν η ανάκληση του εν λόγω διορισμού να αποτελεί την αρχή για «ξήλωμα» κι άλλων προσώπων που τοποθετήθηκαν προεκλογικά σε υπηρεσίες της Βουλής με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

 
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά