Κλείσιμο

Ζωή σε Γαβρά: Υιοθέτησες πλήρως την εκδοχή Βαρουφάκη– Δεν έχεις το δικαίωμα

Για μονομέρεια όσον αφορά την παρουσίαση των γεγονότων του πρώτου εξαμήνου του ’15 κατηγορεί ευθέως τον Κώστα Γαβρά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στη νέα του ταινία Ενήλικοι στο Δωμάτιο που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη.

Μεταξύ άλλων, η πρώην πρόεδρος της Βουλή κατηγορεί τον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη ότι υιοθέτησε πλήρως την εκδοχή και την αφήγηση του κ. Βαρουφάκη για τη διαπραγμάτευση. «Που συμπεριφέρθηκε τουλάχιστον ανεύθυνα και ασυνείδητα στη διαχείριση της διαπραγμάτευσης, αντιμετωπίζοντάς την ως προσωπικό του θέμα, ακολουθώντας προσωπική στρατηγική και τακτική, διαπραγματευόμενος χωρίς νομικό επιτελείο και υπονομεύοντας σοβαρές δυνατότητες που η χώρα μας είχε (και εξακολουθεί να έχει), δημιουργώντας τετελεσμένα και δένοντας την Ελλάδα στο άρμα του τρίτου Μνημονίου, πριν καν συμπληρώσει 1 μήνα στο Υπουργείο Οικονομικών» σημειώνει.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρει χαρακτηριστικά στον κ. Γαβρά ότι «δεν έχετε το δικαίωμα να παρουσιάζετε με μονομέρεια, από την οπτική ενός εκ των υπευθύνων και εμπλεκόμενων, τόσο σημαντικά ιστορικά γεγονότα».

«Θεωρώ λάθος την επιλογή σας να βασίσετε μια ταινία για τόσο σοβαρά ιστορικά γεγονότα αποκλειστικά και μόνο στο βιβλίο ενός ανθρώπου, που είναι ξεκάθαρο ότι ασχολήθηκε πολύ συστηματικά με το να γράψει το σενάριο της αυτό-ηρωοποίησής του, ενώ δεν ασχολήθηκε όσο και όπως θα έπρεπε με την υπεράσπιση της χώρας και του λαού μας και ο οποίος εξακολουθεί να μην έχει δώσει σοβαρές εξηγήσεις για πολλά γεγονότα και πράξεις του» τονίζει. 

«Κι αν κάποιοι θεωρούν ότι συνθηκολόγησαν επειδή ήταν απροετοίμαστοι, η δική μου πεποίθηση, που στηρίζεται στα γεγονότα που βίωσα, είναι ότι επέλεξαν να μην προετοιμαστούν, γιατί είχαν προσυμφωνήσει να συνθηκολογήσουν» σχολιάζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο λογαριασμό της στο Faceboook. 

H ανοιχτή επιστολή αναλυτικά