Βούτσης: Όχι στην πολιτική της «μηδενικής ανοχής» της κυβέρνησης

Για κυβερνητική «πολιτική της “σιδηράς πυγμής” και της “μηδενικής ανοχής”» κάνει λόγο ο τέως πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης σε άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα.

Όπως αναφέρει, η πολιτική αυτή «εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση υπαρκτών και ανύπαρκτων προβλημάτων ασφάλειας και έκνομων ενεργειών, καθώς η διαχρονική εμμονική προπαγάνδα της κυβερνώσας παράταξης γι' αυτά τα ζητήματα είχε φτάσει στα όρια της τρομολαγνείας και δημιουργίας φοβικών συνδρόμων στην κοινωνίας μας».
 
Ο τέως πρόεδρος της Βουλής σημειώνει ακόμα ότι διαμορφώνεται «η εικόνα μιας καθεστωτικής κομματικής αντίληψης με το μανδύα του “επιτελικού κράτους”».
 
«Ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα» χαρακτηρίζει και τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος. «Προσχωρώντας ανομολόγητα στις βασικές αρχές υπό το πρίσμα των οποίων διεθνώς αλλά και στο εσωτερικό της χώρας οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισαν το ζήτημα, η κυβερνητική πολιτική επιχειρεί να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη και διχαστική ρητορική για τις δήθεν “αριστερές ιδεοληψίες” και τη στρατηγική της “αποτροπής” που θα ακολουθούσε, ενώ βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με παράγοντες και δυνάμεις που είχαν επενδύσει και κερδοσκοπήσει πολιτικά σ' αυτές τις αντιλήψεις» υποστηρίζει.