Καραμανλής στον ΣΚΑΪ: Τραγικά τα οικονομικά των ΜΜΜ, διαφθορά στα διπλώματα

Τραγική χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Προανήγγειλε ότι τις επόμενες 15 ημέρες θα καταβληθεί προσπάθεια να μειωθεί η αναμονή στα δρομολόγια του Μετρό κατά τις ώρες αιχμής, επισημαίνοντας ότι το καλοκαίρι βλέπαμε τους συρμούς να διέρχονται ανά δέκα λεπτά και οι επιβάτες να περιμένουν στις αποβάθρες.

Ο κ, Καραμανλής κατήγγειλε επίσης καθεστώς αδιαφάνειας και συναλλαγής στην επανεξέταση οδηγών άνω των 74 ετών που καταργήθηκε με το νέο νόμο.

Υποστήριξε ότι μόνον το 1% των ηλικιωμένων κοβόταν στις εξετάσεις, ενώ αποκάλυψε ότι μόλις ανέλαβε το υπουργείο έλαβε τηλέφωνο από μία πολίτη που τον παρακάλεσε να αφαιρεθεί το δίπλωμα από τον 90χρονο πατέρα της γιατί είχε περάσει στην επανεξέταση παρότι είχε υψηλό ζάχαρο και είχε κομμένα δάκτυλα.

Ο υπουργός σημείωσε τέλος ότι το υπουργείο παλεύει σε πρώτη φάση να μην αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ εξετάζει την παροχή κινήτρων για την αγορά καλών μεταχειρισμένων αυτοκίνητων.

Υπογράμμισε τέλος ότι δεν υπήρξε καμία συναλλαγή με την διαχειρίστρια της Αττικής Οδού ώστε να μην αυξηθούν τα διόδια.
Πηγή: skai.gr