Βαρουφάκης: Έχω σκεφτεί να δημοσιεύσω τις ηχογραφήσεις των Eurogroup

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημοσιεύσει στο διαδίκτυο τις ηχογραφήσεις από τις συνεδριάσεις του Eurogroup στις οποίες έλαβε μέρος άφησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στον απόηχο του Φεστιβάλ Βενετίας όπου προβλήθηκε ταινία του Κώστα Γαβρά που είναι εμπνευσμένη από βιβλίο του για την διαπραγμάτευση του 2015.

Σημείωσε πως είναι διατεθειμένος να προσφέρει τα αρχεία στην Βουλή, σε δικαστήριο και σε οποιονδήποτε άλλον τα ζητήσει, εξηγώντας ότι τα αποθήκευσε ακριβώς προκειμένου να εξυπηρετηθεί η διαφάνεια.

Φάνηκε ωστόσο να τρέφει επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο ανάρτησης των ηχογραφήσεων στο διαδίκτυο, δηλώνοντας ότι στο Eurogroup ήταν ο μοναδικός υπουργός που σεβόταν την ιδιωτικότητα των ομολόγων του.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος» ο αρχηγός του ΜέΡΑ25 υποστήριξε ότι όλοι οι ΥΠΟΙΚ καταγράφουν τις συνομιλίες στις συσκέψεις του Eurogroup. Εκτίμησε μάλιστα ότι είναι σωστή πρακτική καθότι δεν τηρούνται πρακτικά.

Διευκρίνισε ότι απείλησε τους Ευρωπαίους με δημοσίευση των ηχογραφήσεων το 2015 ώστε να σταματήσουν οι διαρροές σε βάρος του, ειδικά καθότι – όπως κατήγγειλε – συνήθως οι διαρροές ήταν ψευδείς.
Πηγή: skai.gr