Μήνυμα Γεννηματά σε «τυχοδιώκτες»: Δεν υπάρχει επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ

Μήνυμα στους αμφισβητίες της ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να σταθεί μόνο του και συνεπώς η συνέχιση του Κινήματος Αλλαγής αποτελεί πολιτικό μονόδρομο έστειλε, μέσω του ΣΚΑΪ, η πρόεδρος των δύο φορέων Φώφη Γεννηματά.

«Καλή η νοσταλγία […] αλλά με νοσταλγία δεν πάμε μπροστά», είπε η κ. Γεννηματά, απαντώντας στις δηλώσεις νυν και πρώην στελεχών ότι το ΠΑΣΟΚ έχει απήχηση στους εκλογείς της κεντροαριστεράς ενώ το ΚΙΝΑΛ δεν έχει κερδίσει την πίστη και την στήριξή τους.

Υπενθύμισε αιχμηρά πως στις εκλογές του 2015 το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε κοντά στο τέσσερα τοις εκατό, ενώ δημοσκοπικά είχε διολισθήσει ακόμα και υπό το όριο του τρία τοις εκατό.

’φησε να εννοηθεί πως προσδοκά επανεκλογή της στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ στο επικείμενο συνέδριο, αναφέροντας με νόημα ότι προσδοκά από όλους τους συμμετέχοντες να ενεργήσουν στο πνεύμα και στο πλαίσιο που συμφωνηθεί σε προηγούμενα συνέδρια και έχει θέσει την Χαριλάου Τρικούπη στην «καρδιά» του ΚΙΝΑΛ.

«Να μην υπάρχει σύγχυση ή πισωγύρισμα», σημείωσε.

Αναφερόμενη στους επικριτές της, η κ. Γεννηματά σχολίασε σκωπτικά ότι δεν βλέπει «προοδευτική συμμαχία» απέναντί της, αλλά «διάφορους γυρολόγους και τυχοδιώκτες».

Η κ. Γεννηματά απέδωσε τις εκλογικές επιδόσεις του ΚΙΝΑΛ στο γεγονός ότι δεν έχει ακόμα «καθιερωθεί στην συνείδηση του κόσμου» και στον ταυτόχρονο πόλεμο που – όπως υποστήριξε – αντιμετώπισε από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία. Εκτίμησε ότι με την πάροδο του χρόνου το ΚΙΝΑΛ θα ενισχυθεί και θα προκαλέσει πολύ μεγάλους πονοκεφάλους στην Κουμουνδούρου και στην Πειραιώς.

Όσον αφορά την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να μετατοπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο, η κ. Γεννηματά εκτίμησε ότι αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο από την στιγμή που έχασε την εξουσία.
Πηγή: skai.gr