Λοβέρδος για Novartis: Κατάχρηση εξουσίας – Θα νικήσω τους σκευωρούς

Για κατάχρηση εξουσίας καταγγέλλει ο Ανδρέας Λοβέρδος την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, σε δήλωσή του έπειτα από την άσκηση δίωξης σε βάρος του για την υπόθεση Novartis.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για «σκευωρία», και σημειώνει πως «κανείς από τους πολιτικούς σκευωρούς δεν θα αποφύγει την κατά νόμο λογοδοσία και τιμωρία».

Η δήλωση του κ. Λοβέρδου


«Η κατάχρηση εξουσίας συντελέστηκε και κατά νομική ακριβολογία. Σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας που γίνεται σε βάρος μου είναι, προφανώς, η απόπειρα αναδρομικής δικαιολόγησης των παρανομιών που διαπράχθηκαν επί τρία χρόνια στο πλαίσιο της σκευωρίας Novartis.

"Επειδή έχω με το μέρος μου την αλήθεια, την εντιμότητα και τη στήριξη των πολιτών, οι απεγνωσμένες και απονενοημένες ενέργειες δεν μπορούν να με αγγίξουν. Όμως όσες και όσοι έχουν εμπλακεί στα αδικήματα που τελέστηκαν σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένης της κατάχρησης εξουσίας, θα λογοδοτήσουν για τα κακουργήματά τους, όπου και όπως αρμόζει.

"Τίποτε δεν σταθεί εμπόδιο στην αποκάλυψη της σκευωρίας και κανείς από τους πολιτικούς σκευωρούς δεν θα αποφύγει την κατά νόμο λογοδοσία και τιμωρία. Τίποτε λιγότερο δεν είναι αρκετό.

"Κι ούτε λόγος για βουλευτική ασυλία ή για το νόμο περί ευθύνης των υπουργών. Θα τους νικήσω με τα όπλα που διαθέτουν όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες χωρίς προνόμια και προσχήματα».