Μητσοτάκης από Βερολίνο: Έχουμε πλεονέκτημα - Δε θα χρειαστούμε κωλοτούμπα

Αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ που τον επέκρινε ότι δεν θέτει άμεσα θέμα μείωσης πρωτογενών πλεονασμάτων στην ’νγκελα Μέρκελ. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με την καγκελάριο στο Βερολίνο, ο πρωθυπουργός σχολίασε δηκτικά: «Εμείς έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα: δεν χρειάζεται να κάνουμε κωλοτούμπα... Είναι πολύ ωραίο να λες σε όλους ότι θα εφαρμόσεις το πρόγραμμά σου, αυτό για το οποίο σε εξέλεξαν οι πολίτες».

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε πως η στάση του για τη μείωση των πλεονασμάτων δεν έχει μεταβληθεί. «Πρόθεσή μας είναι να κλείσουμε την τέταρτη αξιολόγηση πολύ σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους. 

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει όσο το δυνατόν περισσότερες επενδύσεις στη χώρα. «Δεν περιορίζουμε τους ορίζοντες μας στην Γερμανία και στην Ευρώπη... Στις αρχές Νοεμβρίου θα βρεθώ στη Σαγκάη στο πλαίσιο της EXPO 2019 - στην οποία η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα - και θα έχω συνάντηση και με τον πρόεδρο της Κίνας», ανέφερε, όταν ρωτήθηκε για το ελληνογερμανικό συνέδριο που θα γίνει το πρώτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς, με τη συμμετοχή του ιδίου, της καγκελαρίου Μέρκελ αλλά και επιχειρηματιών από τις δύο χώρες.

Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα κατά την κοινή συνέντευξη με την καγκελάριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεωρεί υψηλά τα συμφωνηθέντα από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ωστόσο, έθεσε ως προϋπόθεση την ανάκτηση της πολιτικής αξιοπιστίας. Ο πρωθυπουργός ανέφερε και πάλι ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2019 και το 2020 θα τηρηθούν, ενώ το θέμα των πλεονασμάτων αφορά τους θεσμούς και θα συζητηθεί πρώτα με τους θεσμούς.

«Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές που γίνονται από τη νέα κυβέρνηση για τη στήριξη της ανάπτυξης  και τη δημιουργία νέων και καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας είναι αλλαγές που γίνονται από εμάς γιατί αφορούν πρωτίστως εμάς» σχολίαζαν κυβερνητικοί κύκλοι.

Όπως επισήμανε από πλευρά της η καγκελάριος έχει συντελεστεί μεγάλη πρόοδος στην ελληνική οικονομία, το κλίμα έχει βελτιωθεί, και η ώθηση που έχει δοθεί στην Ελλάδα είναι σημαντική, επομένως η οικονομική ατζέντα θα παραμείνει σε σχέση με τις δεσμεύσεις της Ελλάδας και πλέον θα είναι πιο εύκολη τώρα η υλοποίησή τους. «Είναι γνωστό εξάλλου ότι η οικονομία είναι κατά 50% ψυχολογία» δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός τής παρουσίασε τη μεταρρυθμιστική ατζέντα της Ελλάδας.
Πηγή: skai.gr