Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη - Μέρκελ - Τι δήλωσε ο Όλαφ Σολτς (video)

Aυτή την ώρα πραγματοποιείται η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την καγκελάριο ’νγκελα Μέρκελ. Η κ. Μέρκελ υποδέχθηκε τον κ. Μητσοτάκη με στρατιωτικές τιμές στην καγκελαρία, ενώ για ακόμη μια φορά επέλεξε εκ νέου να καθίσει με τον προσκεκλημένο της κατά τη διάρκεια της τελετής ανάκρουσης των εθνικών ύμνων. 

Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση του Βερολίνου, οι συζητήσεις «θα επικεντρωθούν σε διμερείς σχέσεις, θέματα οικονομικής πολιτικής και Ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα», ενώ κεντρικό θέμα των συζητήσεων θα είναι και το μεταναστευτικό ζήτημα.  Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου σε λίγη ώρα. 


Στη συνάντηση του πρωθυπουργού και του αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς αναφέρθηκε λίγο νωρίτερα το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter. 

«Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς υποδέχεται τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο υπουργείο Οικονομικών. Ένα από τα πολλά ζητήματα στα οποία θα αναφερθούν, είναι η οικονομική πολιτική της νέας ελληνικής κυβέρνησης», προστίθεται στην ίδια ανάρτηση.



Το μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί να αναπτυχθεί με ρυθμό πάνω από 3% του ΑΕΠ στέλνει ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στους Γερμανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας.

Στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιώργο Κουμουτσάκο που είναι υπεύθυνος για το μεταναστευτικό. 

 
Πηγή: skai.gr