Νέα ηγεσία Δικαιοσύνης και αναπτυξιακό νομοσχέδιο επί τάπητος στο Υπουργικό

Την νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης αποφασίζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει στις 10 το πρωί υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου.

Η επιλογή του Προέδρου και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα γίνει σήμερα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβούλιου, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας ενώ θα συζητηθεί το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με το οποίο «ξεμπλοκάρει» το ζήτημα των εξετάσεων για τις άδειες οδήγησης και θα συζητηθεί η πρόταση της κυβέρνησης για τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει -όπως υπαγορεύει το Σύνταγμα- επιλογή του Προέδρου και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μετά από εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης. Στην ίδια συνεδρίαση θα γίνει συζήτηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, για το οποίο θα γίνουν εισηγήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό κ. ’δωνη Γεωργιάδη, αλλά και τους Υπουργούς κ. Κωστή Χατζηδάκη και Κυριάκο Πιερρακάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες o υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, θα προτείνει για Πρόεδρο στον ’ρειο Πάγο τον νυν αντιπρόεδρο Ιωσήφ Τσαλαγανίδη.

Για τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα προτείνει τον αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Βασίλειο Πλιώτα.

Θα συζητηθεί, επίσης, κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με το οποίο «ξεμπλοκάρει» το ζήτημα των εξετάσεων για τις άδειες οδήγησης και ρυθμίζονται άλλα κατεπείγοντα θέματα των Υπουργείων Οικονομικών, Παιδείας και Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Επίσης, θα συζητηθεί η πρόταση της κυβέρνησης για τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Πρόκειται για την νέα ανεξάρτητη αρχή που προβλέπεται από το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος η οποια θα συνενώσει όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους.


Πηγή: skai.gr -AMΠΕ