Επίθεση στην κυβέρνηση από ΣΥΡΙΖΑ - ΜέΡΑ25 για την επιχείρηση στα Εξάρχεια

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια και την εκκένωση μεταναστών από κατειλημμένα κτήρια στην περιοχή, εξαπέλυσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΜέΡΑ 25. 

«Η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να γίνεται πρωταγωνιστής σε επικοινωνιακές καμπάνιες της κυβέρνησης» σημειώνει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Ραγκούσης, σχολιάζοντας την επιχείρηση στα Εξάρχεια.

«Τα προηγούμενα χρόνια οι επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια και στο κέντρο της Αθήνας στόχευαν στο οργανωμένο έγκλημα, τα ναρκωτικά και το παραεμπόριο με σημαντικά αποτελέσματα και εξαρθρώσεις συμμοριών. Αυτό ήταν και παραμένει το κύριο αίτημα των πολιτών. Σήμερα παρακολουθήσαμε ένα οργανωμένο επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Διότι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος δεν είναι γυναίκες πρόσφυγες με ανήλικα παιδιά» τονίζει ο κ. Ραγκούσης.

«Επιτέλους η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να γίνεται πρωταγωνιστής σε επικοινωνιακές καμπάνιες της κυβέρνησης», καταλήγει ο κ. Ραγκούσης.

«Στη σημερινή σας επιχείρηση "σκούπα" στα Εξάρχεια, μετά από όλες αυτές τις μεγαλοστομίες περί κατάργησης του άβατου -που στην πραγματικότητα δεν ήταν άβατο- καταλήξατε να προσάγετε μωρομάνες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Προδοθήκατε από τον κ. Μπαλάσκα μετά την ανατριχιαστική του δήλωση, όπου χαρακτήρισε κάθε πρόσφυγα και κάθε μετανάστη "σκουπίδι" ή "σκόνη" που πρέπει να σκουπιστεί, διότι αυτό σημαίνει επιχείρηση "σκούπα", και αυτό κάνατε σήμερα στα Εξάρχεια» αναφέρει από πλευράς του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, «καμία σχέση δεν έχει αυτή η πρακτική με την βούληση που θα έπρεπε να επιδεικνύει η πολιτεία για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, για την καταπολέμηση του εγκλήματος, για την καταπολέμηση των ναρκεμπόρων -που τους έχετε στοχοποιήσει, αλλά στην πραγματικότητα καταλήγετε να προσάγεται τις μωρομάνες.

«Αυτό εντάσσεται σε ένα συνολικό αφήγημα της ΝΔ που θέλει να "ορμπανοποιήσει" την ελληνική πολιτική ζωή, να κυβερνήσει με εντυπώσεις, με επικοινωνία, με βάση μια αντιδραστική ιδεολογία, την οποία επί της ουσίας θέλει να κάνει κτήμα ολόκληρης της κοινωνίας» καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook έκανε λόγο για στρεβλή αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας στο ζήτημα της ασφάλειας, ενώ αναφέρθηκε και σε δήλωση του εκπροσώπου της ΠΟΑΣΥ, που μίλησε για ανθρώπους σαν «σκουπίδια».

«Το να κυνηγάς κατατρεγμένους ανθρώπους, πρόσφυγες, γυναίκες και μικρά παιδιά δεν προσφέρει τίποτα στην ασφάλεια. Το κύριο πρόβλημα στα Εξάρχεια είναι η δράση του οργανωμένου εγκλήματος και εκεί δεν χωράνε κινήσεις εντυπωσιασμού», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας δεν έρχονται σε σύγκρουση αλλά συνιστούν ουσιαστική προϋπόθεση για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας με ασφάλεια και δικαιοσύνη» προσθέτει.

«Το δόγμα ‘’νόμος και τάξη’’ της κυβέρνησης, που σήμερα υλοποιήθηκε στα Εξάρχεια, δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες όλων των μέχρι και σήμερα κυβερνήσεων, που δεν έχουν εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας. Απαιτούμε για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας, για όσο διάστημα παραμένουν στη χώρα μας, με ευθύνη αποκλειστικά του κράτους και όχι των ΜΚΟ, να κλείσουν τα hot spots του αίσχους» σχολιάζει το ΚΚΕ. 

«Χολιγουντιανή παράσταση "απελευθέρωσης" των Εξαρχείων» χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ25 την επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή του. 

«Η κυβέρνηση επέλεξε να γιορτάσει την πρώτη μέρα της δημαρχίας του κ. Μπακογιάννη με μια χολιγουντιανή παράσταση "απελευθέρωσης" των Εξαρχείων με διμοιρίες ΜΑΤ, κλούβες, ελικόπτερα, και αν ήταν λίγο φαρδύτεροι οι δρόμοι, ήμαστε σίγουροι ότι θα έστελνε και αεροπλανοφόρο» σημειώνει χαρακτηριστικά το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του.

Και προσθέτει: «Στόχος ήταν καταλήψεις που φιλοξενούσαν οικογένειες προσφύγων. ’νθρωποι ικέτες που οι πολιτικές του επίσημου ελληνικού κράτους ολιγωρούν να τους παράσχουν ανθρώπινες συνθήκες ζωής, άκουσαν τον εκπρόσωπο της ΠΟΑΣΥ στον ΣΚΑΪ να τους αποκαλεί "σκουπίδια", ενώ θεωρήθηκε απαραίτητο από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να ξαναζήσουν την τραυματική εμπειρία των εμπόλεμων ζωνών απ' τις οποίες διέφυγαν, με ελικόπτερα να ουρλιάζουν πάνω από τα κεφάλια τους την ώρα που μαζικά τους στρίμωχναν σε κλούβες πάνοπλοι αστυνομικοί. Ναρκωτικά και όπλα πάντως, που ήταν το φύλο συκής της καθαρά σαλβινικής αυτής επιχείρησης, δεν βρέθηκαν».

«Οι Αθηναίοι πολίτες θα κοιμούνται πιο ήσυχοι από σήμερα. Κανένα παιδικό αρκουδάκι δεν θα απειλεί πλέον τον ανέφελο βίο τους» καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: skai.gr