Κλείσιμο

Τσιρώνης: Καλύτερα ένα αδίκημα πλημμέλημα με άμεση φυλάκιση παρά κακούργημα

«Πάρα πολλά κακουργήματα δικάζονταν καταδικάζονταν και πότε δεν εκτίετο η ποινή» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τσιρώνης υπεραμυνόμενος τον νέο ποινικό κώδικα με τη λογική που τον είχε ετοιμάσει η προηγούμενη κυβέρνηση, δηλαδή τη μετατροπή κακουργημάτων σε πλημμελήματα.

«Θα προτιμούσα ένα αδίκημα να είναι βαρύ πλημμέλημα, που να τρως την καμπάνα σε 1 με 1,5 χρόνο από τη στιγμή που το κανείς και να πηγαίνεις άμεσα φυλακή, παρά να είναι κακούργημα και να περνάνε 10 χρόνια…» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη,  «ένα πλημμέλημα που δικάζεται και πάει φυλακή, πάει φυλακή όμως, είναι πολύ καλύτερο από ένα κακούργημα που περνάνε 10 χρόνια κι ο άλλος είναι έξω».  «Ο κ. Φλώρος είναι έξω επειδή το είπε δικαστής όχι λόγω του νέου ποινικού κώδικα» επέμεινε δε ο βουλευτής. «Οι δικαστές οι οποίοι κακοδικούν δεν πρέπει να προστατεύονται» ανέφερε.  

Στο φουλ τις... ''μηχανές'' βάζει πάντως το υπουργείο Δικαιοσύνης για ριζική αλλαγή προβληματικών ’ρθρων του νέου ποινικού κώδικα. 

Πηγή: skai.gr