Μητσοτάκης: Θαυμασμός και τιμή στο έργο των πυροσβεστών

Τον θαυμασμό της πολιτείας και της κοινωνίας στο έργο των πυροσβεστών που αντιμετωπίζουν τις φλόγες στην Εύβοια εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επίσκεψή του στο Συντονιστικό Κέντρο στο Χαλάνδρι.

Ανέφερε ότι θέλει να πει ένα «μεγάλο ευχαριστώ» στις γυναίκες και στους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Πολιτικής Προστασίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι «δίνουν μεγάλη μάχη με μία πολύ δύσκολη πυρκαγιά».

Σημείωσε πως ειδικά τις τελευταίες πέντε ημέρες, λόγω των πυρκαγιών σε Μαραθώνα, Ελαφόνησο και Εύβοια, οι πυροσβέστες έχουν «δώσει τον εαυτό τους», συχνά μένοντας ξάγρυπνοι, χωρίς φαγητό.

«Θέλω να ξέρουν πως απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης και του θαυμασμού όλης της κοινωνίας», είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο υπουργός Προστασίας
του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισαν πως πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της ζωής των πολιτών, όπως είναι πάγια πολιτική, και εν συνεχεία η προστασία των περιουσιών τους.

Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι Ιταλία και Κροατία έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα της Ελλάδας για ευρωπαϊκή βοήθεια, στέλνοντας τέσσερα αεροσκάφη.

Ο πρωθυπουργός επέστρεψε εσπευσμένα στην πρωτεύουσα το απόγευμα, διακόπτοντας τις διακοπές του στην Κρήτη, λόγω της φωτιάς.
Πηγή: skai.gr